Športové aktuality
2 min. čítania

Djokovič postúpil v Paríži do štvrťfinále dvojhry

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Srbský tenista Novak Djokovič na OH 2024 v Paríži v stredu 31. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 31. júla (TASR) - SSrbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V osemfinále zdolal v pozícii nasadenej jednotky Nemca Dominika Köpfera 7:5, 6:3. Do štvrťfinále postúpil aj obhajca olympijského zlata Alexander Zverev, tretí nasadený Nemec zvíťazil rovnakým výsledkom nad Alexeiom Popyrinom z Austrálie. Jeho ďalším súperom bude Talian Lorenzo Musetti.

Djokovič nastúpi v dueli o postup do semifinále proti ôsmemu nasadenému Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, ktorý zvíťazil nad Argentínčanom Sebastianom Baezom 7:5, 6:1. "Nečakám vo štvrťfinále nič iné ako tvrdý boj a tesný duel. Cieľ je dostať sa do finále a pobiť sa o zlato," povedal Djokovič pre akreditované médiá.

V osemfinále uspel aj druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Romanom Safiullinom 6:4, 6:2. Jeho ďalším súperom bude Američan Tommy Paul, v pozícii turnajovej deviatky zdolal domáceho Francúza Corentina Mouteta 7:6 (6), 6:3. Naopak osemfinále bolo konečnou stanicou pre štvrtého nasadeného Daniila Medvedeva, ktorý prehral s trinástkou "pavúka" Felixom Augerom-Aliassimeom. Kanaďan sa vo štvrťfinále stretne s nasadenou šestkou Casperom Ruudom, Nór zvíťazil nad Franciscom Cerundolom z Argentíny 6:3, 6:4.

tenis - muži - dvojhra osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Dominik Köpfer (Nem.) 7:5, 6:3, Stefanos Tsitsipas (Gr.-8) - Sebastian Baez (Arg.-12) 7:5, 6:1, Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Roman Safiullin (NŠ) 6:4, 6:2, Lorenzo Musetti (Tal.-11) - Taylor Harry Fritz (USA-7) 6:4, 7:5, Tommy Paul (USA-9) - Corentin Moutet (Fr.) 7:6 (6), 6:3, Felix Auger-Aliassime (Kan.-13) - Daniil Medvedev (NŠ-4) 6:3, 7:6 (5), Casper Ruud (Nór.-6) - Francisco Cerundolo (Arg.) 6:3, 6:4, Alexander Zverev (Nem.-3) - Alexei Popyrin (Austr.) 7:5, 6:3


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque