Športové aktuality
2 min. čítania

Djokovič zdolal v šlágri Nadala a postúpil do osemfinále

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič odvracia loptičku Španielovi Rafaelovi Nadalovi počas 2. kola mužskej dvojhry na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 29. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V šlágri druhého kola zdolal v pozícii nasadenej jednotky svojho veľkého rivala Španiela Rafaela Nadala 6:1, 6:4. Bol to ich jubilejný 60. vzájomný duel, Djokovič upravil vzájomnú bilanciu so 14-násobným šampiónom Roland Garros na 31:29. V 2. kole uspel aj druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Holanďanom Tallonom Griekspoorom 6:1, 7:6 (3). Jeho ďalším súperom bude Roman Safiullin.

Djokovičovi ideálne vyšiel úvod zápasu s Nadalom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 5:0. Španiel robil vo výmenách priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Djokoviča, ktorý ťažil z dobrého pohybu po dvorci. Začiatok druhého dejstva mal rovnaký scenár, keď Srb odskočil Nadalovi na 4:0. Španiel nezložil zbrane, v ďalších minútach vyrovnal na 4:4, no v deviatom geme stratil servis a Djokovič už dotiahol zápas do úspešného konca.

"Myslím si, že tento zápas si budeme veľmi vážiť. Ako pre našu rivalitu, tak aj pre samotný šport. Pre Rafaela je škoda, že nebol v najlepšej forme. Ja som urobil všetko, čo som mohol, aby som mu to znepríjemnil," uviedol Djokovič podľa DPA.

Srb má spod piatich kruhov zatiaľ na konte iba bronz z dvojhry z OH 2008 v Pekingu. Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o 3. miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.

V 2. kole uspel aj šiesty nasadený Nór Casper Ruud, ktorý zvíťazil nad Andreom Vavassorim z Talianska 4:6, 6:4, 6:3. Jeho osemfinálovým súperom bude Argentínčan Francisco Cerundolo. Grék Stefanos Tsitsipas v pozícii nasadenej osmičky deklasoval Brita Daniela Evansa 6:1, 6:2.

tenis - muži - dvojhra - 2. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Rafael Nadal (Šp.) 6:1, 6:4, Roman Safiullin (NŠ) - Tomas Martin Etcheverry (Arg.) 6:0, 7:6 (1), Francisco Cerundolo (Arg.) - Ugo Humbert (Fr.-10) 7:5, 6:7 (5), 7:5, Casper Ruud (Nór.-6) - Andrea Vavassori (Tal.) 4:6, 6:4, 6:3, Stefanos Tsitsipas (Gr.-8) - Daniel Evans (V.Brit.) 6:1, 6:2, Dominik Koepfer (Nem.) - Matteo Arnaldi (Tal.) 3:6, 6:2, 6:1, Sebastian Baez (Arg.-12) - Benjamin Hassan (Lib.) 6:2, 3:6, 7:6 (3), Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Tallon Griekspoor (Hol.) 6:1, 7:6 (3)


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque