Športové aktuality
2 min. čítania

Dráhový cyklista Lavreysen zvíťazil preteky, na krku má tri zlatá

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Harrie Lavreysen z Holandska oslavuje zisk zlatej medaily z mužského keirinu na letných olympijských hrách v nedeľu 11. augusta 2024 v Paríži vo Francúzsku. Foto: TASR/AP
Paríž 11. augusta (TASR) - Holandský dráhový cyklista Harrie Lavreysen sa na OH v Paríži stal víťazom mužských pretekov v keirine. V nedeľňajšom dramatickom finále skončil druhý Austrálčan Matthew Richardson s odstupom 56 tisícin sekundy, tretí bol ďalší Austrálčan Matthew Glaetzer (+0,881 s).

Dvadsaťsedemročný Lavreysen získal v Paríži celkovo tri zlaté medaily. Okrem keirinu vyhral aj šprint a prispel k triumfu svojej krajiny v tímovom šprinte. Celkovo má pod piatimi kruhmi na konte šesť cenných kovov. V Tokiu bol zlatý v šprinte a tímovom šprinte, v keirine bral bronz. Okrem toho je v keirine trojnásobným majstrom sveta i Európy.

Lavreysen sa zároveň postaral o ukončenie zlatej série britských dráhových cyklistov, ktorí vyhrali preteky v keirine na každých OH od roku 2008 až po Tokio.

Dráhová cyklistika - muži - keirin:

1. Harrie Lavreysen (Hol.) 9,397 s, 2. Matthew Richardson 9,453, 3. Matthew Glaetzer (obaja Austr.) 10,278, 4. Muhammad Shah Firdaus Sahrom (Malaj.) 12,745, 5. Jack Carlin (V. Brit.) nedokončil, 6. Šinži Nakano (Jap.) nedokončil


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque