Športové aktuality
1 min. čítania

Foxovú i Felixovú zvolili do komisie športovcov MOV

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke austrálska vodná slalomárka Jessica Foxová pózuje so zlatou medailou po triumfe v kategórii C1 žien na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži v stredu 31. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 8. augusta (TASR) - Austrálsku vodnú slalomárku Jessicu Foxovú i bývalú americkú šprintérku Allyson Felixovú zvolili do komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Obe športovkyne získali osemročné mandáty, ktoré sa skončia na OH 2032 v Brisbane.

Tridsaťročná Foxová má dosiaľ v zbierke šesť cenných kovov z OH. Na tohtoročných hrách v Paríži pridala dve zlaté medaily v slalome v kategórii C1 i K1.

Tridsaťosemročná Felixová získala počas svojej aktívnej kariéry 11 olympijských medailí. Z toho sedem zlatých, tri strieborné a jednu bronzovú. Stala sa najúspešnejšou americkou atlétkou na olympijských hrách.

V komisii športovcov sa obe ženy pridali k nemeckej gymnastke Kim Buiovej a novozélandskému tenistovi Marcusovi Daniellovi. O ich mandáte hlasovali všetci účastníci OH 2024 v Paríži. V hlasovaní kandidovalo 29 športovcov z 15 rôznych disciplín. Správu priniesla agentúra Reuters.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque