Športové aktuality
2 min. čítania

Francúzka Ferrandová-Prévotová zvíťazila v cross-country

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná snímka. Foto: TASR
Paríž 28. júla (TASR) - Francúzska reprezentantka v horskej cyklistike Pauline Ferrandová-Prévotová získala na OH v Paríži zlatú medailu v nedeľných pretekoch cross-country. Domáca favoritka suverénne triumfovala pred Haley Battenovou z USA a Švédkou Jenny Rissvedsovou.

Tridsaťdvaročná Ferrandová-Prévotová je viacnásobná svetová šampiónka v horskej cyklistike, cestnej cyklistike i cyklokrose, no olympijský kov získala až teraz na domácej pôde. V nedeľu rýchlo odskočila súperkám a svoj náskok zvyšovala. Napokon triumfovala jednoznačne s priepastným náskokom takmer troch minút pred Američankou Battenovou a vystúpila na najvyšší stupienok. Pre Francúzsko získala druhú zlatú medailu na prebiehajúcich hrách.

Ferrandová-Prévotová debutovala na OH v cross-country na horskom bicykli v Londýne 2012, kde skončila na 25. mieste, o štyri roky neskôr v Riu de Janeiro preteky nedokončila a pred tromi rokmi v Tokiu skončila po páde desiata. Po triumfe v Paríži uviedla, že s horskou cyklistikou po sezóne skončí a bude sa sústrediť už iba na cestné preteky. Po zisku zlata v nedeľu neskrývala obrovskú radosť: "Už pár mesiacov som bola ako robot, vo vlastnej bubline, s nikým som sa nerozprávala, len som trénovala, jedla a spala. Teraz sú vonku všetky emócie, ktoré som v sebe držala celé mesiace a myslím si, že budem chvíľu plakať."

horská cyklistika - cross-country ženy:

1. Pauline Ferrandová-Prévotová (Fr.) 1:26:02 h, 2. Haley Battenová (USA) +2:57, 3. Jenny Rissvedsová (Švéd.) +3:02, 4. Puck Pieterseová (Hol.) +3:23, 5. Evie Richardsová (V. Brit.) +3:27, 6. Laura Stiggerová (Rak.) +4:13, 7. Alessandra Kellerová (Švajč.) +4:41, 8. Samara Maxwellová (N. Zél.) +5:33


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque