Športové aktuality
2 min. čítania

Francúzski džudisti vyhrali súťaž tímov, Riner s 5. zlatom

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Francúz Teddy Riner sa raduje po víťazstve nad Japoncom Tatsuru Saitom počas finálového zápasu zmiešaných družstiev mužov v kategórii do 90 kg v súťaži družstiev v džude v aréne Champ-de-Mars počas Letných olympijských hier 2024 v sobotu 3. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 3. augusta (TASR) - Francúzsky džudista Teddy Riner získal už svoje piate olympijské zlato, keď triumfoval so svojím tímom v sobotňajšom finále mixu na OH v Paríži. Strieborné medaily si odniesli zdolaní finalisti Japonci, bronz získali reprezentanti Brazílie a Kórejskej republiky.

Riner získal prvé olympijské zlato na OH 2012 v kategórii nad 100 kg. Na OH 2016 ho obhájil, no v Tokiu 2020 nedokázal skompletizovať zlatý hetrik, keď skončil bronzový. Bez zlata však neodišiel, keďže si pripísal triumf v súťaži tímov. V Paríži dosiahol svoj tretí olympijský triumf v kategórii nad 100 kg a v sobotňajšom finále mixu získal piate zlato. Spomedzi francúzskych olympionikov sa piatym zlatom vyrovnal biatlonistovi Martinovi Fourcadeovi.

džudo - mix tímov

o 3. miesto:


Brazília - Taliansko 4:3

Kórejská republika - Nemecko 4:3

finále:

Francúzsko - Japonsko 4:3


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque