Športové aktuality
3 min. čítania

Hocková a Barteková postúpili do finále skeetu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenská strelkyňa Danka Barteková počas druhého dňa kvalifikácie skeetu na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži v nedeľu 4. augusta 2024. Foto: TASR- Martin Baumann
Chateauroux 4. augusta (TASR) - Slovenské strelkyne Vanesa Hocková a Danka Barteková postúpili do finále skeetu na olympijských hrách v Paríži. Hocková v premiére pod piatimi kruhmi získala v dvojdňovej kvalifikácii na strelnici v Chateauroux dokopy 121 bodov, čo jej stačilo na štvrté miesto a prienik medzi najlepšiu šestku. Jej krajanka Danka Barteková skončila na spoločnej piatej priečke s ďalšími troma súperkami, v rozstrele však uspela a predstaví sa v popoludňajšom boji o medaily (15.30 h.).

Hockovej nevyšiel podľa predstáv prvý deň kvalifikácie. V prvých dvoch položkách urobila zhodne jednu chybu. V tretej jej nevyšli výstrely číslo 23. a 24. V nedeľu však trafila všetkých 50 terčov a posunula sa do finále. "Je to skvelý pocit. Priznám sa, že som to nečakala po včerajšku. Som rada, že sa mi podarilo streliť dnes čistú 50 a teším sa do finále. Snažila som sa sústrediť na každý výstrel, nerada sa pozerám na súperky. Finále si budem užívať a urobím všetko pre to, aby to dopadlo, čo najlepšie," uviedla Hocková.

Barteková v prvom dni nezostrelila jedného "holuba" v každej z troch položiek a bola na šiestej postupovej priečke. Počas druhého dňa rovnako urobila jednu chybu vo štvrtej a piatej položke a s ďalšími troma súperkami mala zhodný nástrel 120. Slovenka bola po štyroch výstreloch stopercentná, ale rovnako bez chyby boli aj Francisca Crovettová Chadidová z Čile, Mexičanka Gabriela Rodriguezová a Nela Wissmerová z Nemecka. Wissmerová minula ako prvá a skončila nakoniec ôsma. Chadidová trafila všetkých osem a vybojovala si finále ako piata najlepšia. Barteková a Rodriguezová minuli raz. Slovenka to však potom odčinila, zostrelia oba terče, Mexičanka nedala ani jeden a bolo rozhodnuté o šiestej postupovej priečke. Tridsaťdeväťročná Barteková je na svojej piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012).

"Mala som päť vyrovnaných položiek, to bolo fajn, aj keď som dúfala, že jedna dvadsaťpäťka padne. Vytrápila som sa, aj keď som veľa trénovala. V rozstrele víťazia dievčatá, ktoré sú viac oddané tomu, čo sa môže stať a sú najviac pokojné. Mne sa darilo držať nervy na uzde v rozhodujúcom momente. Som rada, že sa mi to podarilo. To, že sme obe s Vanesou vo finále, je historický moment pre Slovensko a dúfam, že nám ľudia budú držať palce," uviedla Barteková.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque