Športové aktuality
2 min. čítania

Hocková postúpila do finále skeetu: Je to skvelý pocit

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenská strelkyňa Vanesa Hocková počas druhého dňa kvalifikácie skeetu na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži v nedeľu 4. augusta 2024. Foto: TASR- Martin Baumann
Chateauroux 4. augusta (TASR) - Slovenská strelkyňa Vanesa Hocková postúpila do finále skeetu na olympijských hrách v Paríži. V premiére pod piatimi kruhmi získala v dvojdňovej kvalifikácii na strelnici v Chateauroux dokopy 121 bodov, čo jej stačilo na štvrté miesto a prienik medzi najlepšiu šestku. Predstaví sa tak v popoludňajšom boji o medaily (15.30 h.). Jej krajanka Danka Barteková skončila piata s ďalšími troma súperkami a čakal ju rozstrel o dve postupové miesta.

Hockovej nevyšiel podľa predstáv prvý deň kvalifikácie. V prvých dvoch položkách urobila zhodne jednu chybu. V tretej jej nevyšli výstrely číslo 23. a 24. V nedeľu však trafila všetkých 50 terčov a posunula sa do finále. "Je to skvelý pocit. Priznám sa, že som to nečakala po včerajšku. Som rada, že sa mi podarilo streliť dnes čistú 50 a teším sa do finále. Snažila som sa sústrediť na každý výstrel, nerada sa pozerám na súperky. Finále si budem užívať a urobím všetko pre to, aby to dopadlo, čo najlepšie," uviedla Hocková.

Barteková v prvom dni nezostrelila jedného "holuba" v každej z troch položiek a bola na šiestej postupovej priečke. Počas druhého dňa rovnako urobila jednu chybu vo štvrtej a piatej položke a s ďalšími troma súperkami mala zhodný nástrel 120. Tridsaťdeväťročná Barteková je na svojej piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012).

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque