Športové aktuality
1 min. čítania

Jamajčanka Jacksonová pre zranenie odstúpila z behu na 200 m

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Shericka Jackson. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Jamajská šprintérka Shericka Jacksonová v nedeľu odstúpila z behu na 200 m na olympijských hrách v Paríži. Podľa vlastných slov v rozhodnutí zohralo úlohu jej zranenie, ktoré utrpela necelý mesiac pred OH na prípravnom mítingu v Maďarsku.

Tridsaťročná Jamajčanka dosiahla na minuloročných MS v Budapešti v tejto disciplíne čas 21,41 s, vďaka čomu obhájila titul majsterky sveta po druhý raz za sebou. Len tesne neprekonala svetový rekord 21,34, ktorý v roku 1988 vytvorila Florence Griffithová-Joynerová.

Jacksonová, ktorá nikdy nezískala individuálnu zlatú olympijskú medailu, však v tejto sezóne nebola v najlepšej forme a dosahovala časy približne o sekundu pomalšie ako na svetovom šampionáte. Na predchádzajúcich hrách v Tokiu získala bronz na 100 m a 4x400 m a zlato v štafete na 100 m.

Jamajská šprintérka odstúpila deň po tom, čo sa z behu na 100 m pre zranenie odhlásila jej krajanka Shelly-Anne Fraserová-Pryceová. Tridsaťsedemročná veteránka nenastúpila rovnako už na semifinále. V Paríži mohla získať medailu na piatej olympiáde v sérii. Správu priniesla agentúra Reuters.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque