Športové aktuality
2 min. čítania

Kórejčanka Oh Je-džin má zlato vo vzduchovej pištoli

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Juhokórejská strelkyňa Oh Je-džin (uprostred) oslavuje na pódiu vedľa svojej striebornej krajanky Kim Je-dži (vľavo) a bronzovej Indky Manu Bhakerovej (vpravo) po tom, ako získala zlatú medailu v streleckej disciplíne vzduchová pištoľ na 10 m vo finále v strelectve na OH 2024 v meste Chateauroux pri Paríži 28. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 28. júla (TASR) - V súťaži žien v streleckej disciplíne vzduchová pištoľ získala zlato na OH v Paríži Oh Je-džin z Kórejskej republiky. V nedeľňajšom finále zlepšila olympijský rekord na 243,2 b. Na druhom mieste skončila jej krajanka Kim Je-dži, bronz patrí Manu Bhakerovej z Indie.

Devätnásťročná Ohová prekonala doterajší rekord Vitaliny Bacaraškinovej takmer o tri body, Ruska zaznamenala v Tokiu výkon 240,3. Pre svoju krajinu zariadila Kórejčanka vôbec prvé zlato v tejto disciplíne. Kimová sa posunula medzi najlepšiu dvojicu záverečným pokusom pred poslednou elimináciou a zapísala napokon 241,3 b. Bhakerová nastrieľala 221,7, keď absolvovala o dva pokusy menej.

strelectvo - vzduchová pištoľ, ženy finále:

1. Oh Je-džin (Kór. rep.) 243,2 b. - olympijský rekord, 2. Kim Je-dži (Kór. rep.) 241,3, 3. Manu Bhakerová (India) 221,7, 4. Trinh Thu Vinh (Viet.) 198,6, 5. Li Süe (Čína) 178,2, 6. Ťiang Žan-sin (Čína) 156,5, 7. Sevval Ilayda Tarhanová (Turec.) 135,6, 8. Veronika Majorová (Maď.)


V súťaži žien v streleckej disciplíne vzduchová pištoľ získala zlato na OH v Paríži Oh Je-džin z Kórejskej republiky. Foto: TASR/AP


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque