Športové aktuality
2 min. čítania

Lukostrelec Kim Woo-jin zvíťazil v súťaži jednotlivcov,má tretie zlato

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Juhokórejčan Woojin Kim strieľa počas štvrťfinále lukostreľby jednotlivcov v Brazílii na Letných olympijských hrách 2024 v nedeľu 4. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Kim Woo-jin z Kórejskej republiky získal na OH v Paríži zlatú medailu v súťaži jednotlivcov v lukostreľbe. Vo finále zdolal Bradyho Ellisona z USA 6:5 po rozstrele, bronz si vystrieľal ďalší juhokórejský reprezentant Lee Woo Seok.

Po piatich setoch bol stav vo finále nerozhodný 5:5 a musel tak rozhodnúť rozstrel. V ňom obaja rivali trafili desiatku, ale Britov šíp bol od stredu o tri milimetre ďalej ako súperov. "Ak sú Messi a Ronaldo najlepší hráči vo futbale, tak my sme možno najlepšia dvojica v lukostreľbe," povedal na adresu Ellisona Kim Woo-jin, ktorý vybojoval v Paríži tretie zlato. Predtým triumfoval aj v tímovej súťaži mužov a mix tímoch. Napodobnil tak úspech svojej reprezentačnej kolegyne Lim Si-hyeon.

Dvadsaťtriročný Kim Woo-jin vrátil mužský olympijský titul do Kórejskej republiky. Pred tromi rokmi v Tokiu triumfoval Turek Mete Gazoz, ktorý skončil v Paríži pri obhajobe siedmy. Kim Woo-jin nadviazal na tímové tituly z Ria 2016 a Tokia 2020 a s piatimi zlatými medailami sa stal najúspešnejším lukostrelcom v olympijskej histórii. V historickej tabuľke sa posunul pred štvornásobnú šampiónku a svoju krajanku Kim Su-njong.

lukostreľba

muži individuálna súťaž

finále:


Kim Woo-jin (Kór.rep.) - Brady Ellison (USA) 6:5

o bronz:

Lee Woo Seok (Kór.rep.) - Florian Unruh (Nem.) 6:0

ďalšie poradie:

5. Baptiste Addis (Fr.), 6. Mauro Nespoli (Tal.), 7. Mete Gazoz (Tur.), 8. Kim Je Deok (Kór.rep.)


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque