Športové aktuality
2 min. čítania

Podľa Mateja Tótha aj malá výprava v Paríži môže byť úspešná

Matej Tóth (vľavo) počas autogramiády pri štarte štafety Naše farby, naše srdcia spoločne s Adamom Žampom a Janou Dukátovou.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) odštartoval v nedeľu sériu aktivít s názvom Naše farby, naše srdcia. Pripomínať má Hry XXXIII. olympiády v Paríži a propagovať myšlienky olympizmu a fair play. Podľa jedného z ambasádorov štafety Naše farby, naše srdcia Mateja Tótha môže byť aj malá výprava vo Francúzsku úspešná.

Na olympiáde v Tokiu štartovalo 41 slovenských športovcov, aktuálne má miestenku na meno štrnásť. Črtá sa tak najmenšia slovenská výprava pod piatimi kruhmi.

„Žiaľ, to je realita. Svetová konkurencia je obrovská a je stále ťažšie dostať sa na olympiádu. Navyše prichádzajú nové športy a objem športovcov sa už nezvyšuje. Dostať sa na olympiádu je objektívne náročnejšie ako v minulosti a tým pádom je logické, že to číslo je trochu nižšie. To však neznamená, že na olympiáde nebudeme mať želiezka v ohni. Asi budeme mať najmenšiu výpravu v histórii, no neznamená to, že nebude úspešná,“ uviedol Tóth pre TASR.

Zlatý medailista z chôdze na 50 km na olympijských hrách v Riu de Janeiru tuší, že cenného kovu z atletiky sa Slovensko v Paríži pravdepodobne tentokrát nedočká. Istotu štartu majú zatiaľ šprintérka Viktória Forsterová a osemstovkárka Gabriela Gajanová.

„Verím, že miestenky ešte pribudnú. Ranking sa uzatvára koncom júna, veľa atlétov je na postupových miestach a má reálnu šancu štartovať v Paríži. Verím, že dosiahneme dvojciferné číslo. Presadiť sa na samotnej olympiáde v atletike je mimoriadne náročné. Umiestnenie v semifinále, či v prvej dvadsiatke budeme musieť vnímať ako pozitívum. Budem držať palce, aby tam bolo aj umiestnenie v prvej dvanástke, ale musíme byť realisti,“ pripomenul Tóth.

Podujatia a športovci
Šport
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV