Športové aktuality
2 min. čítania

Medailová žatva na ME juniorov a do 23 rokov na Zemníku

Správa je prevzatá z webu canoe.sk
Bianka Sidová a Rebeka Bugár,
Foto
Canoe.sk

Dve striebra a dve bronzové medaily vylovili rýchlostní kanoisti posledný deň majstrovstiev Európy juniorov a do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike na domácom šampionáte na bratislavskom Zemníku.

Vysnenú medailu najprv získali na 500-metrovej trati kajakárky Bianka Sidová a Rebeka Bugár, ktoré na K2 v kategórii do 23 rokov v jednom z najtesnejších finále, po ktorom sa rozhodovalo vo fotofiniši skončili tretie. „Mali sme medailové ambície, v rozjazdách sme dosiahli štvrtý najrýchlejší čas, ale museli sme to potvrdiť. Vo finále sme predviedli veľmi vydarenú jazdu. Dobre sme si rozložili sily. Po dojazde do cieľa sme najprv nevedeli, že máme bronz. Dozvedeli sme sa to až keď sme išli s loďou na váhu. Je to moja prvá medaila v kategórii do 23 rokov na vrcholnom podujatí. Veľmi sa z nej teším,“ povedala šťastná Bianka Sidová, ktorá si napravila chuť najmä po kilometrovej trati na K1, keď s medailovými ambíciami skončila na piatom mieste.

Ráka Bugár bola s finálovou jazdou maximálne spokojná. „Bola úžasná. Vyšiel nám štart, čo nás veľmi povzbudilo. V strednom tempe som nevedela poriadne kde som, ale cítila som, že to točím. V posledných metroch som periférne videla, že súperky trochu spomaľujú, tak sme pridali. Mala som už toho dosť, ale potlačili sme to na tretie miesto. Bola to určite naša najlepšia jazda.“

Aj ďalšie slovenské lode sa nestratili na olympijských päťstovkách. Najlepšie skončila kajakárka Bianka Sidová na piatom mieste a zopakovala si umiestnenie z kilometrovej trate. Za víťaznou Britkou Kristinou Armstrongovou zaostala o 1,556 s. Skvele zajazdila kajakárka Nikola Hvojníková, ktorá bola medzi juniorkami šiesta. Deblkanoisti Eduard Strýček s Petrom Kizekom dopádlovali na šiestej priečke, na európskych šampiónov Španielov Manuela Fontana s Martinom Jacomem stratili vyše tri sekundy. Kajakár Teo Peter Lukáč zopakoval deviate miesto z kilometrovej trati, ale treba jedným dychom povedať, že jeho účasť vo finále-A bola úspechom.

Zdroj správy: https://www.canoe.sk/sk/hladka-voda/clanok/medailova-zatva-posledny-den-sampionatu

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva