Športové aktuality
2 min. čítania

Musetti vybojoval bronz po víťazstve nad Augerom-Aliassimeom

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Talian Lorenzo Musetti vracia loptičku proti Kanaďanovi Felixovi Augerovi-Aliassimu počas tenisového zápasu o bronzovú medailu vo dvojhre mužov na štadióne Roland Garros na Letných olympijských hrách 2024 v sobotu 3. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 3. augusta (TASR) - Taliansky tenista Lorenzo Musetti získal na olympijskom turnaji v Paríži bronzovú medailu v mužskej dvojhre. V sobotňajšom dueli o tretie miesto zdolal v pozícii jedenástky "pavúka" trinásteho nasadeného Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea 6:4, 1:6, 6:3. V súboji o olympijské zlato sa v nedeľu popoludní na parížskej antuke stretnú turnajová jednotka Srb Novak Djokovič a druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz.

Musetti vstúpil do zápasu aktívnejšie a hneď v prvom geme brejkol súpera. Kanaďan kopil nevynútené chyby a hoci dokázal vyrovnať na 4:4, záver prvého setu patril Talianovi, ktorý ho získal v pomere 6:4. V druhom Auger-Aliassime zlepšil pohyb i presnosť úderov. Rýchlo si vybudoval náskok 3:0, vedenie si potom už postrážil a set uchmatol jasne pre seba. V treťom si obaja hráči držali podanie až do ôsmej hry. V nej Musetti brejkol súpera a v ďalšom geme pri svojom podaní využil hneď prvý mečbal.

tenis

muži - dvojhra - o 3. miesto:


Lorenzo Musetti (Tal.-11) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-13) 6:4, 1:6, 6:3


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque