Športové aktuality
3 min. čítania

Na miestnom OFDMS v Šahách sa zúčastnili deti a mládež z 18 škôl

Ladislav Gáspár

ŠAHY (gás) - V Šahách sa v stredu 25. mája odohral miestny Olympijský festival detí a mládeže Slovenska (OFDMS) vo veľkom rozsahu. Zúčastnili sa na ňom deti a mládež dovedna z 18 škôl. V areáli futbalového štadióna v rámci festivalu súťažili deti zo štyroch materských, desiatich základných škôl (po piatich z oboch stupňov), z hosťujúcej základnej školy z maďarského Vácu a študenti z troch stredných škôl. Tí zápolili v minifutbale chlapcov a dievčat a v streľbe na basketbalový kôš. Každá škola bola zastúpená 8-člennými družstvami s rovnomerným zastúpením chlapcov aj dievčat.

Podujatie spoločne zorganizovali miestny Olympijský klub (OK) Alojza Szokolyiho Šahy a mesto Šahy. Zúčastnili sa na ňom primátor mesta Ján Lőwy, predseda OK František Révész, riaditelia škôl a ďalší hostia. Po slávnostnom otvorení podujatia primátorom mesta nasledovalo vztyčovanie vlajky OFDMS a zapálenie festivalového ohňa. Slávnostný akt na úvod podujatia spolu s vybranými deťmi vykonali miestni paralympionici Štefan Bogdan a Ladislav Gáspár.

alt
alt
Deti z materských škôl (Olympiáda hviezdičiek) súťažili v behu na 40 m, v skoku do diaľky, v hode tenisovou loptičkou a v člnkovom behu. Poradie najlepších materských škôl: 1. MŠ M. R. Štefánika 14, 2. MŠ Hviezdoslavova 30, 3. MŠ s VJM Hviezdoslavova 32. Žiaci z I. stupňa základných škôl (Olympiáda nádejí) súťažili v rovnakých disciplínach, len šprint mali o 10 m dlhší a hádzali kriketovou loptičkou. Žiaci z II. stupňa ZŠ (Kalokagatia) šprintovali na 60 m a namiesto člnkového behu mali beh na 400 m. Poradie najlepších základných škôl: 1. Základná škola Vác , 2. Spojená katolícka škola F. Fegyvernekiho s VJM Šahy, 3. ZŠ L. Pongrácza s VJM Šahy. Víťazom turnaja stredoškolákov v minifutbale chlapcov aj dievčat (Gaudeamus Igitur) sa stala Stredná odborná škola Šahy.

Festival v Šahách bol prvým podujatím v rámci OFDMS v regióne. Od budúceho týždňa sa uskutočnia v okolitých obciach miestne festivaly. Športovú časť OFDMS sprevádzajú v celom okrese počas celého roka ďalšie akcie so zameraním na šport - kultúrne, spoločenské, výtvarné a literárne podujatia, ktoré koordinuje Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque