Športové aktuality
3 min. čítania

Nadal naznačil, že po hrách vynechá US Open: Vyzerá to zložito

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Španielski tenisti Rafael Nadal (vpravo) a Carloz Alcaraz hrajú vo štvrťfinále mužskej štvorhry proti americkému páru Austin Krajicek Rajeev Ram na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži 31. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 1. augusta (TASR) - Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión Rafael Nadal sa po OH v Paríži zrejme nezúčastní na grandslamovom US Open a stále viac sa začína hovoriť o definitívnom konci jeho tenisovej kariéry.

Tridsaťosemročný Španiel v stredu vypadol z olympijského turnaja vo štvorhre, keď s Carlosom Alcarazom vo štvrťfinále podľahli americkej dvojici Austin Krajicek, Rajeev Ram 2:6, 4:6. Po prehre uviedol, že na US Open zrejme nepôjde. "Vyzerá to tak, že nie, ale čoskoro dám vedieť. Teraz nemôžem dať jasnú odpoveď, pretože potrebujem nejaký čas. Ale vyzerá to zložito," citovala Španiela agentúra DPA.

Nadal má na konte dve zlaté olympijské medaily, v Pekingu 2008 zdolal vo finále singlu Čiľana Fernanda Gonzaleza a v Riu de Janeiro 2016 sa tešil z výhry v debli s Marcom Lopezom. Z dvojhry na prebiehajúcich hrách ho v pondelok vyradil Srb Novak Djokovič. "Je sklamanie, že som Španielsku nepriniesol opäť medailu, ale už je to tak. V každej jednej minúte na kurte som sa snažil najlepšie, ako som vedel. Na dosiahnutie našich cieľov to nestačilo," skonštatoval Nadal, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstavil na dvorcoch areálu Roland Garros poslednýkrát.

Španiel je historicky najúspešnejší hráč na parížskej antuke, získal na nej rekordných 14 grandslamových titulov. V Paríži sa tešil vysokej priazni publika. "Ak to bolo naposledy, sú to pre mňa nezabudnuteľné pocity a emócie. Fanúšikovia mi prejavovali lásku a podporu každú sekundu, ktorú som strávil na kurte. Je to super, super špeciálne cítiť to na tomto špecifickom mieste," dodal Nadal.

Bývalej svetovej jednotke je zároveň ľúto, že si už asi nezahrá spoločne s 21-ročným Alcarazom: "Ak by som bol o desať rokov mladší, na kurte by sme si vytvorili nádherný vzťah a zažili by sme veľa krásnych chvíľ. Ale to sa nestane. Uvidíme, či budem hrať ďalej na turnajoch ATP. Ale so samozrejmosťou ho budem podporovať z domu a zakaždým mu budem želať len to najlepšie. Či už budem pokračovať v kariére alebo nie, milujem tenis."

Nadal povedal, že počas kariéry toho vyhral oveľa viac, ako kedy sníval a momentálne si chce užiť silné momenty. Za jeden z tých najlepších považuje aj možnosť hrať s Alcarazom, o ktorom sa v Španielsku hovorí ako o jeho nástupcovi: "Zdieľať kurt s Carlosom, úžasným hráčom, je životná skúsenosť. Myslím, že bude jedným z najlepších hráčov v histórii tohto športu."

Tridsaťosemročný Nadal vynechal pre zranenie bedrového kĺbu prakticky celú minulú sezónu a od januára sa predstavil na siedmich turnajoch vrátane toho olympijského. Jeho najväčším úspechom v tejto sezóne bola účasť vo finále turnaja ATP v Bastade, kde prehral s Portugalčanom Nunom Borgesom. Španiel sa v septembri predstaví na Laver Cupe v Berlíne, kde pred dvoma rokmi ukončil aktívnu kariéru ďalší legendárny tenista Švajčiar Roger Federer.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque