Šport a olympizmus
2 min. čítania

Škôlkari zo Svidníka a Serede oslávili Olympijský deň

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Tisíce detí a mladých ľudí po celom Slovensku oslávili počas júna Olympijský deň. Veľkú radosť zo športových zápolení pri príležitosti tohto sviatku olympizmu mali aj žiaci a žiačky z materských škôl v Seredi a vo Svidníku. V oboch mestách sa konala škôlkarská olympiáda. 

Týždeň detskej radosti

Týždeň detskej radosti v Materskej škole na Ulici generála Svobodu vo Svidníku zakončili športovou olympiádou na školskom ihrisku. Cieľom bolo rozšíriť obzor deti o poznanie hodnôt olympizmu, olympijského loga, hymny i ohňa. Deti boli vedené, aby súťažili v duchu fair play.

Vo Svidníku sa zapojilo 120 detí od 2 do 6 rokov. Súťažili v behu cez prekážky, slalomovom behu na 20 m, skoku vo vreci, hode do diaľky a skoku do diaľky z miesta. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bolo aj prinesie olympijskej vlajky, olympijský sľub a zapálenie olympijského ohňa.

„Športový deň priniesol deťom radosť zo spontánnych riadených pohybových aktivít. Podarilo sa nám zorganizovať 4. ročník tohto podujatia, ktoré bolo pre nás výnimočné. Všetci malí športovci zvládli všetky disciplíny a za odvahu a výkony získali medaily, diplomy a veľkú pochvalu,“ informovala riaditeľka MŠ Anna Kurečková.

Ako to vyzeralo vo Svidníku, si môžete pozrieť vo fotogalérii pod článkom.

Škôlkarská olympiáda v Seredi

Približne 300 detí sa zúčastnilo na škôlkarskej olympiáde v Seredi. Organizátori podujatie zamerali na podporu spoločných aktivít materských škôl, na rozvoj telesnej všestrannosti, športovej zdatnosti a zdravej súťaživosti detí predškolského veku. Deti mali vyniknúť v súlade s olympijským duchom a pocítiť radosť a šťastie z pohybu. Hlavným zmyslom bolo ukázať deťom potrebu i krásu športu, dať im príležitosť zažiť pocit súťaživosti a inšpirovať ich prostredníctvom športu k dlhodobému procesu dosahovania jedinečnosti, výnimočnosti a dokonalosti.

Ako to vyzeralo v Seredi si môžete pozrieť aj vo videu.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva