Športové aktuality
2 min. čítania

OK Prešov zorganizoval: Súkromné športové gymnázium ELBA víťazom vedomostnej súťaže

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Olympijský klub Prešov a Súkromné športové gymnázium ELBA v Prešove pripravili 29. apríla pre žiakov II. stupňa základných škôl vedomostnú súťaž o olympizme. Vydarené podujatie otvorili podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov docentka Viera Bebčáková a riaditeľ súkromného športového gymnázia ELBA Miroslav Nagy. Aktéri súťaže absolvovali písomný test a potom ústne odpovedali na otázky z histórie starovekých i novovekých olympiád, o významných slovenských olympionikoch a štruktúre Slovenského olympijského výboru. Súčasťou tejto vedomostnej súťaže bola i výtvarná súťaž Odkaz našej školy olympijskému Riu de Janeiro. Z prvenstva sa tešilo družstvo súkromného športového gymnázia ELBA pod vedením učiteľa Radoslava Kubánku. Viere Bebčákovej pri organizácii súťaže pomohli aj študenti Fakulty športu Prešovskej univerzity.
"Chlapci a dievčatá sa na súťaž tešili, mali z nej radosť," poznamenala predsedníčka komisie výchovy a vzdelávania Slovenskej olympijskej akadémie a podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov Viera Bebčáková. "Súťažili so zaujatím a čestne, bavilo ich to. Ďakujem vedeniu súkromného športového gymnázia ELBA za vytvorené podmienky a učiteľom za prípravu žiakov."

Poradie: 1. Súkromné športové gymnázium ELBA Prešov (Ľ. Lukáč, Š. Rimák, D. Kohút, K. Bujňák) 17 bodov, 2. ZŠ Prešov, Važecká ul. (B. Mullerová, L. Rinďová, N. Volková, D. Mrúz) 15, 3. Súkromná spojená škola Prešov, Solivarská ul. (A. Zamborský, M. Kratmullerová, A. Kratmullerová, S. Tatar)14. Na ďalších miestach skončili ZŠ v Prešove na Šrobárovej ul., ZŠ v Prešove na Važeckej ul., Súkromné športové gymnázium ELBA a ZŠ Park Angelinum v Košiciach.

Ján Jacoš, OK Prešov

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque