Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijské kluby v Žiline a v Čadci usporiadali regionálne kola vedomostnej súťaže ZŠ o olympizme spoločne

Michal Staňo
alt

   Žilina (okž) - Olympijské kluby v Žiline a v Čadci sa tohto roku dohodli na spoločnom usporiadaní regionálneho kola vedomostnej súťaže o olympizme pre základné  školy. Na pôde Žilinskej univerzity sa tak v pondelok 11.apríla stretli trojčlenné družstvá obidvoch regiónov na vydarenej súťaži. V troch tematických okruhoch, vyhlásených Slovenskou olympijskou akadémiou, súťažili žiaci v písomných testoch a v troch kolách ústnych otázok.

   V rámci regiónu Žiliny sa víťazom stala Spojená škola Belá pred družstvami zo Základnej školy na Jarnej ul. v Žiline a zo Základnej školy Stráňavy. V rámci regiónu Kysúc si vybojovalo prvenstvo družstvo Gymnázia J. M. Hurbana v Čadci pred Základnou školou na Clementisovej ul. v Kysuckom Novom MesteZákladnou školou na Rázusovej ul. v Čadci. Na fotografii víťazné družstvo z regiónu Kysúc v spoločnosti dvojnásobného olympionika v atletika Petra Tichého (druhý zľava) a predsedu OK Čadca Jaroslava Klusa.

   Najúspešnejšie družstvá z oboch regiónov postúpili do celoslovenského finále, ktoré organizuje Olympijský klub Žilina a uskutoční sa v pondelok 9. mája.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque