Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Alojza Szokolyiho zorganizoval: Účasť na zasadnutí Maďarskej olympijskej akadémie

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Na pozvanie Maďarského olympijského výboru(MOV) sa delegácia Združenia olympijských klubov Slovenska zúčastnila v dňoch 23.4.-24.4.2016 na 66. výjazdovom zasadnutí Maďarskej olympijskej akadémie (MOA). Pod vedením predsedkyne OK Bratislava a olympioničky Márie Mračnovej sa v divadelnej sále v Szombathelyi mali možnosť stretnúť s mnohými maďarskými olympijskými víťazmi a medailistami. Zasadnutia sa zúčastnili Ságiné Rejtő Ildikó – dvojnásobná olympijská víťazka v šerme a športovkyňa národa, jej kolegyne z víťazného družstva Sákovicsné Dömölky Lidia, Tóthné Juhász Katalin, olympijský víťaz v päťboji a športový riaditeľ MOV László Fábián, strieborná hádzanárka Ágnes Farkas a šermiarka Ildikó Bóbis, bronzový medailista Ferenc Mohácsi – rýchlostná kanoistika. Po olympijskej hymne zasadnutie otvoril Tivadar Puskás – primátor mesta, ktorý zdôraznil, že viacerí rodáci z tohto mesta sa zúčastnili olympijských hier a naposledy sa mohli tešiť z olympijského zlata v roku 2012, keď Kristián Pars vybojoval zlatú medailu v hode kladivom.
Po premietnutí krátkeho filmu z hostiteľského mesta nasledovali prednášky na témy –príprava športovcov na Rio 2016, udalosti predchádzajúce moderným olympijským hrám v Maďarsku, aktivity miestneho olympijského klubu, olympioničky z Vas župy, bola beseda s hádzanárkou Ágnes Farkas a olympionikom –zápasníkom Sándor Nyiba Némethom. Po odovzdávaní ocenení MOA si zaspomínali na tých olympionikov, športovcov a funkcionárov, ktorí nás navždy opustili od posledného zasadnutia MOA.
V nedeľu dopoludnia sa delegácia vybrala do mesta pozrieť si jej centrum s najväčšími pamätihodnosťami, zúčastnila sa kladenia vencov trom olympionikom, navštívila historické múzeum Iseum Savariens a výstavu kvetov. Po slávnostnom obede v čárde 300 metrov od rakúskych hraníc a po príchode do Budapešti sa delegácia poďakovala predstaviteľom MOA a MOV za ich pozvanie a vo viere ďalšej spolupráce odcestovala do svojej vlasti.

Ladislav Gáspár – člen VV OKASZ Šahy

Mária Mračnová, Anna Jašeková – OK Bratislava, Peter Rácek, Peter Rácek ml. – OK Nové Zámky, Marián Michalík, Ľubica Brennerová – OK Žilina, Ľudmila Kováčová, Marián Kováč – OÚ, Odbor školstva Nitra, František Révész, Angelika Révész, Ladislav Gáspár, Lucia Selecká, Ferenc Révész – OK A. Szokolyiho Šahy.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque