Športové aktuality
3 min. čítania

Olympijský klub Košice zorganizoval už 20. ročník Plesu športovcov a priaznivcov olympijských ideálov

Marián Kafka

KOŠICE (kaf) – Olympijský klub Košice, ktorý tohto roku oslavuje dvadsať rokov od svojho ustanovenia, patrí dlhodobo medzi najaktívnejšie regionálne olympijské kluby na Slovensku. V prvých mesiacoch olympijského roka OK Košice zrealizoval viacero aktivít.
V pondelok 30. januára sa v klubovni Olympijského klubu Košice uskutočnilo riadne valné zhromaždenie členov OK. Zúčastnilo sa na ňom 31 z pozvaných 48 delegátov. Predseda OK Košice Anton Švajlen odovzdal členovi klubu Oliverovi Tomášovi Čestné uznanie SOV. V bohatej diskusii odznelo množstvo príspevkov. Fotografia Mariána Kafku je z tohto rokovania.
Na návrh výkonného výboru OK Košice boli v 3. ročníku ankety Športová osobnosť Košíc 2011 v kategórii „legendy“ 4. februára ocenení dvaja členovia klubu – olympijský medailista vo futbale z Tokia 1964 a bývalý vynikajúci brankár Anton Švajlen a legendárny hádzanár Anton Frolo, majster sveta z roku 1967.
Dňa 11. februára Olympijský klub Košice usporiadal v hoteli „Gloria Palace“ v poradí 20. ročník Plesu športovcov a priaznivcov olympijských ideálov.
Dňa 5. marca oslávil v klubovni klubu dlhoročný aktívny člen OK Košice Ondrej Suhala v kruhu členov výboru OK významné životné jubileum – 75. narodeniny.
V piatok 16. marca si delegácia OK Košice položením venca k pamätnej tabuli v Kostoľanoch pri Hornáde pripomenie sté výročie narodenia prvej slovenskej olympijskej medailistky, gymnastky Matyldy Pálfyovej (sté narodeniny by rodáčka z Kostolian pri Hornáde oslávila 11. marca).
Na fotografii Mariána Kafku momentka z otvorenia 20. ročník Plesu športovcov a priaznivcov olympijských ideálov. Za mikrofónom predseda OK Košice Anton Švajlen.

alt
alt

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque