Športové aktuality
3 min. čítania

Olympijský klub Prešov usporiadal XVI. ročník turnaja mužov v plážovej hádzanej

Vincent Lafko
alt

  Olympijský klub regiónu Prešov v spolupráci zo SZH a FŠ PU zorganizoval už šestnásty raz turnaj v plážovej hádzanej mužov. Najstaršie podujatie v tomto športe v strednej Európe sa odohralo v šarišskej metropole - Prešove na letnom kúpalisku Sídliska III. za účinnej pomoci skupiny zanietencov, členov OK Prešov (V. Šofranko, M. Gruca, P. Urban, Š. Tarkovič, J. Dorčák, I. Jurič, M. Uliáš, Š. Tomašík a predseda organizačného výboru V. Lafko). Generálnym sponzorom podujatia bola firma 3B. Zúčastnilo sa na ňom 11 družstiev dovedna s 90 hráčmi. V akcií boli aj štyri extraligové družstvá a reprezentačné tímy Slovenska do 20 a 18 rokov, pripravujúce sa na majstrovstvá Európy.

   Z troch základných skupín postúpili do  semifinále tri víťazné družstvá a jedno z druhého miesta. Družstvo Tatrana Prešov si odskočilo na „plážovku“ zo sústredenia na Štrbskom Plese a v prvom semifinále prehralo s Košickými hviezdami po penaltovom rozstrele 1:2 (20:16, 9:17, 6:9). V druhom semifinálovom zápase tím Fakulty športu Prešovskej univerzity zvíťazil nad Auto 100 2:0 (16:4, 12:6). Vo finále Fakulta športu PU zdolala Košické hviezdy 2:0 (11:6, 10:7). V zápase o 3. miesto družstvo Tatrans Prešov zvíťazilo nad Auto 100 2:0 (14:11, 8:13). Na fotografii víťazné družstvo Fakulty športu Prešovskej univerzity spoločne s predsedom organizačného výboru turnaja Vincentom Lafkom.

   Za najlepšieho hráča turnaja vyhlásili Jána Kučeru (Košické hviezdy), za najlepšieho brankára Maroša Popčaka (FŠ PU Prešov).

 

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque