Športové aktuality
2 min. čítania

Pidcock obhájil zlato v cross-country

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Thomas Pidcock oslavuje víťazstvo v cross-country na olympijských hrách vo Francúzsku 29. júla 2024. Foto: TASR/AP
Elancourt 29. júla (TASR) - Britský reprezentant v horskej cyklistike Thomas Pidcock obhájil na OH v Paríži zlatú medailu v cross-country. Nezabrzdil ho ani defekt a zvíťazil s náskokom deviatich sekúnd pred domácim Francúzom Victor Koretzkým, bronz získal Juhoafričan Alan Hatherly.

Súťaž priniesla vzrušujúci súboj medzi Pidcockom a Koretzkým. Britský všestranný cyklista, ktorý má okrem zlata z Tokia v zbierke aj titul majstra sveta, dostal vo štvrtom z ôsmich 4,4 km dlhých kôl v okolí Elancourt Hill defekt a musel meniť predné koleso. Nabral manko 35 sekúnd na domáceho pretekára. Dokázal však stratu zmazať a v záverečnom kole sa držal tesne za rivalom. Pidcock rozhodol duel krátko pred koncom po tvrdom súboji, v technickej pasáži zvolil ľavú stopu a o pár centimetrov sa dostal pred Koretzkého. Keď sa následne stopy zišli, obaja cyklisti sa zrazili. Pidcock situáciu ustál a vzdialil sa súperovi, ktorého kolízia zabrzdila. Brit si už vedenie ustrážil a napokon triumfoval v čase 1:26:22 h.

"Bolo mi jasné, že to dnes nebude jednoduché. V závere to s Victorom bolo skutočne veľmi rýchle. Výrazne ho podporovali diváci, vôbec som sa ho nemohol striasť. Je hanbou, že na mňa fanúšikovia bučali, to skutočne nie je duch olympizmu. Trochu to však chápem, francúzski fanúšikovia sú vášniví," uviedol Pidcock.

horská cyklistika - muži

cross-country: 1. Thomas Pidcock (V.Brit.) 1:26:22 h, 2. Victor Koretzky (Fr.) +9 s, 3. Alan Hatherly (JAR) +11, 4. Luca Braidot (Tal.) +34, 5. Mathias Flückiger (Švaj.) +1:20 min., 6. Samuel Gaze (N.Zél.) +1:41, 7. Riley Amos (USA) +1:46, 8. Charlie Aldridge (V.Brit.) +2:10, 9. Nino Schurter (Švaj.) +2:22, 10. David Valero Serrano (Šp.) +2:27



Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque