Športové aktuality
2 min. čítania

Prešovskí škôlkari súťažili pod piatimi kruhmi

Ján Jacoš

Prešov, 23. apríla - Olympijský klub Prešov v spolupráci s Fakultou športu Prešovskej univerzity, Materskou školou na Budovateľskej ulici a Mestom Prešov pripravil 23. apríla tradičnú olympiádu materských škôl. Jej dušou boli tri dámy - podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov Viera Bebčáková, prodekanka FŠ PU Iveta Boržíková a Eva Miklášová z MŠ na Budovateľskej ulici. Svoju zručnosť, šikovnosť i rýchlosť v piatich disciplínach prezentovali predškoláci a predškoláčky z 19 prešovských materských škôl. Po jednej z Lipian, Petrovian a Kendíc. Výdatne zanieteným organizátorkám pomáhali študenti tretieho ročníka fakulty športu. Každá škôlka mala i svoj fanklub, takže v zaplnenej hale Prešovskej univerzity často znelo povzbudzovanie a potlesk. Škôlkári si vyhotovili aj transparenty a dievčatá mažoretkové pom pomy. V jedinečnej atmosfére zápolilo 22 štvorčlenných družstiev.

Nechýbalo ani slávnostné otvorenie so vztýčením olympijskej vlajky, symbolickým ohňom, sľubom pretekárov i rozhodcov. Kultúrny program predškolákov symbolizoval päť olympijských kruhov. Organizátori odmenili každú zúčastnenú škôlku. Medzi troma najlepšími boli MŠ na Bajkalskej ulici, druhá v poradí MŠ na Bernolákovej ulici a tretie miesto obsadila MŠ na Važeckej ulici (všetky v Prešove). Súčasťou olympiády bola i výtvarná súťaž predškolákov na tému Olympijský oheň. Zapojilo sa do nej 12 materských škôl. Deti nakreslili i vyhotovili úžasné diela, viaceré boli i v 3D formáte.

"Teší nás, že deti mali zo súťaženia veľkú radosť a doslova im očká žiarili," podčiarkla podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov Viera Bebčáková. "Toto podujatie má medzi prešovskými materskými školami veľmi dobrý ohlas, vždy sa naň tešia. Súťaženie predškolákov má u nás už vyše dvadsaťročnú tradíciu. Vydarená bola i výtvarná súťaž, deti pretavili svoje nadanie do skvelých prác, ocenili sme každé dielko." Po krásnom záverečnom ceremoniáli sa učiteľky vyjadrili, že určite prídu i na budúcoročnú olympiádu.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque