Športové aktuality
2 min. čítania

Preteky miešaných družstiev sa pravdepodobne presunú

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Muž prechádza okolo reprodukcií umeleckých diel, ktoré zdobia brehy rieky Seina na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži 30. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Okolo uskutočnenia pretekov v triatlone na olympijskom turnaji v Paríži panuje neistota. Hlavným problémom je znižujúca sa kvalitu vody v rieke Seina. V pondelok ráno sa mali uskutočniť preteky miešaných družstiev, ale tie sa pravdepodobne presunú po tom, čo silný dážď spôsobil zvýšený výskyt baktérii vo vode.

Preteky mužov sa presunuli z utorka na stredu, pričom športovci nemôžu trénovať v rieke až do dňa pretekov. V rovnaký deň je na programe aj súťaž žien. "Vzhľadom na silné dažde v noci z 31. júla na 1. augusta, ktoré boli obzvlášť intenzívne v hornej časti toku rieky, sme zaznamenali výrazný vplyv na kvalitu Seiny. Očakávame zlepšenie podmienok v najbližších hodinách," uviedli organizátori vo vyhlásení. Z rovnakého dôvodu sa neuskutočnili ani tréningy v nedeľu či pondelok.

Francúzsko v priebehu rokov vynaložilo obrovské úsilie na zlepšenie kvality vody v Seine a do projektu investovalo približne 1,5 miliardy eur. Správu priniesla agentúra DPA.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque