Šport a olympizmus
2 min. čítania

Prvý ročník Ekoolympiády pozná víťazov: Čaká ich výlet do sídla MOV

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Vďaka spolupráci Planet Lover so SOŠV sa do podujatia zapojili aj slovenskí olympionici.

Pred pár dňami sa skončil premiérový ročník súťaže Ekoolympiáda. Celkovo sa do hry zapojilo viac ako 9-tisíc študentov 2. stupňa základných škôl, osemročných gymnázií a stredných škôl. Na projekte o.z. Planet Lover sa podieľal aj Slovenský olympijský a športový výbor.

Vďaka spolupráci Planet Lover so Slovenským olympijským a športovým výborom sa do podujatia zapojili aj slovenskí olympionici, ktorí sú ambasádormi vzdelávacieho projektu. Anastasia Kuzminová, Zuzana Rehák Štefečeková, Danka Barteková či Jakub Grigar si spolu so študentami a ďalšími hosťami zmerali sily vo vedomostiach o životnom prostredí, klíme, biodiverzite, vode či odpade.

PRVÝ ROČNÍK EKOOLYMPIÁDY V ČÍSLACH

9,078

zapojených študentov

2,128,570

zodpovedaných otázok

1,364,924

správne zodpovedaných

„Snažíme sa u študentov vyvolať väčší záujem o ochranu životného prostredia. Edukujeme rôznymi inovatívnimi spôsobmi, aby sme sa mysleniu študentov čo najviac priblížili. Hrou a motiváciou sa snažíme vyvolať záujem, aby sa začali pýtať viac a sami vyhľadávali odpovede,“ hovoria zástupcovia Planet Lover.

Samotná Ekoolympiáda prebieha inovatívnym spôsobom v online prostredí cez aplikáciu, špeciálne navrhnutú pre environmentálne vzdelávanie. Víťazmi hry sa stali traja študenti – jeden z každej vekovej kategórie – a ich učitelia Výhercovia pocestujú na exkurziu do jednej z najudržateľnejších budov na svete, sídla Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v švajčiarskom Lausanne. V každej vekovej kategórií bolo odmenených aj ďalších 5 študentov vecnými cenami.

Ako prebiehal 1. ročník EKOOLYMPIÁDY

Pomocou webovej aplikácie mohli  študenti najskôr trénovať otázky. Každý januárový týždeň sa spustila 1 zo 4 tém- VODA, BIODIVERZITA, ODPAD a KLIMATICKÁ ZMENA. V marci prebiehali súťažné týždne, rozdelené podľa jednotlivých ročníkov. Finále postupujúcich z 1. kola sa konalo 25. marca.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque