Športové aktuality
3 min. čítania

Reakcie na Beňušov bronz: Úžasná správa, povedal Pellegrini

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke zľava slovenský prezident Peter Pellegrini a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok počas návštevy olympijskej dediny na XXXIII. letných olympijských hrách v pondelok 29. júla 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 29. júla (TASR) - Reakcie osobností na bronzovú medailu slovenského vodného slalomára Mateja Beňuša v C1 na OH v Paríži:

Peter Pellegrini, prezident SR: "Som veľmi nadšený a hrdý. Je to úžasná správa, že naši vodáci nesklamali. Nesmierne sa teším. Predviedol úžasnú jazdu, do poslednej chvíle to bolo napätie. Máme ju doma a dúfam, že ho všetci tak, ako sa patrí, po návrate na Slovensko privítame. Dnes to bol úspešný olympijský deň pre celé Slovensko."

Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra SR: "Nesmierne sa teším, že prvá medaila z týchto OH je vďaka zástupcovi nášho Športového centra polície. Ťažko sa vyjadrujú pocity, ale teším sa, že máme túto medailu. A želám našej reprezentácii, aby bolo tých medailí čo najviac."

Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru: "Úžasný deň a úžasný zážitok byť pri prvej medaile na týchto olympijských hrách. Tento bronz je obrovský úspech, pretože sme videli, aká náročná konkurencia sa tam stretla. Uspieť v takejto úzkej špičke je veľký výsledok. O Maťovi je známe, že je skúsený pretekár, ktorý na štarte vie, čo chce dosiahnuť."

Michal Martikán, dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome: "Je to super, že máme takýto výsledok. Maťo urobil radosť mnohým fanúšikom. Tento zážitok si bude pamätať do konca života. Vyšlo to, aj keď to bolo veľmi tesné. Bolo dôležité, že jazda bola čistá, mal tam momenty, ktoré by vedel zajazdiť lepšie. Perfektná bronzová medaila."

Alexander Slafkovský, trojnásobný majster Európy vo vodnom slalome: "Spadol kameň zo srdca a už aspoň jednu medailu máme. Môžeme sa nadýchnuť a ísť ďalej. Máme ešte dve želiezka vo vodnom slalome a aj v iných športoch. Veril som, že si Matej rozanalyzuje jazdu po semifinále. Mohol byť aj o stupienok vyššie, no nevyhol sa menším chybám ani vo finále. Po dojazde do cieľa som vedel, že to bude tesné. Šťastie mu však prialo a môžeme sa tešiť z medaily pre Slovensko. Kľúčové bolo, že sa vyhol dotykom."

/vyslaný redaktor TASR wr/

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque