Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Sídlo SOŠV premiérovo navštívila Martina Moravcová, zapísala sa na stenu šampiónov

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Martina Moravcová pri podpise na stenu šampiónov na SOŠV.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) sídli v Dome športu na adrese Olympijské námestie 1 (dodnedávna to bola Junácka 6) v Bratislave už takmer tri roky, ale jedna z najväčších športovkýň slovenskej histórie Martina Moravcová (po skončení plaveckej kariéry používa priezvisko manžela Valko) v utorok navštívila sídlo SOŠV premiérovo. Predtým bola len v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu na prízemí Domu športu.

Na spoločnej fotografii zľava  generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, Martina Moravcová, prezident SOŠV Anton Siekel, Martinina mama Darina Moravcová a Ľubomír Souček z mediálneho oddelenia SOŠV, ktorý o Martine roky písaval do denníka Šport.
Na spoločnej fotografii zľava generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, Martina Moravcová, prezident SOŠV Anton Siekel, Martinina mama Darina Moravcová a Ľubomír Souček z mediálneho oddelenia SOŠV, ktorý o Martine roky písaval do denníka Šport.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Šesťnásobná najúspešnejšia športovkyňa Slovenska, dvojnásobná strieborná medailistka z OH 2000 v Sydney, sedemnásobná majsterka sveta v krátkom bazéne, 22-násobná majsterka Európy (3-krát v dlhom bazéne a 19-krát v krátkom) i päťnásobná víťazka súťaží Svetovej univerziády žije v americkom Dallase, ale na Slovensko vždy chodieva počas amerických letných aj zimných školských prázdnin. V tomto prípade doletela už v pondelok.

Na SOŠV zavítala Martina Moravcová v sprievode svojej mamy Dariny v deň konania konferencie Slovenskej plaveckej federácie. Na pôde SOŠV ich prijali a krátko s nimi podebatovali prezident SOŠV Anton Siekel a generálny sekretár SOŠV Jozef Liba. Martina počas prvej návštevy zapísala aj sklenenú stenu šampiónov pred vstupom do zasadačky SOŠV, ktorá je priestorom na autogramy športových legiend.

Martina Moravcová počas debaty prezradila, že nebude chýbať na blížiacich sa olympijských hrách v Paríži, od ktorých nás delia už len viac než dva mesiace. Päťnásobná olympionička (Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atény 2004 a Peking 2008) bude na plaveckých súťažiach v Paríži pôsobiť ako technická delegátka medzinárodnej plaveckej federácie World Swimming. V súvislosti s jej pobytom v Paríži počas OH sa zaujímala o lokalitu, v ktorej bude zriadený Slovenský dom.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque