Športové aktuality
2 min. čítania

Slovak Olympic Golf Challenge 2023 aj s Rorym Sabbatinim

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s exkluzívnym partnerom TIPOS pripravil pre partnerov oboch spoločností i podporovateľov a priateľov olympizmu golfový turnaj Slovak Olympic Golf Challenge 2023. Golfistom sa venoval počas celého dňa aj strieborný medailista z olympijských hier v Tokiu Rory Sabbatini.

Na ihrisku golfového klubu Sedin sa stretlo 40 hráčov a hráčok, ktorí odohrali v slnečnom počasí hendikepový turnaj. Golfisti sa museli vyrovnať so silnejším vetrom, ktorý komplikoval odpaly.

„Aj keď išlo o hendikepový turnaj, počas ktorého sa dali upravovať hendikepy, bol to krásny golfový začiatok týždňa,“ prihovoril sa prítomným generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru Jozef Liba.

„Dnes to nie je len o SOŠV či TIPOS. Je to aj poďakovanie za spoluprácu pre partnerov a dodávateľov, bez ktorých by sme nemohli byť úspešní a nemohli by sme podporovať šport. Mal som vybaviť počasie a to sa podarilo na jednotku. Ostatné záležitosti zabezpečil SOŠV,“ pobavil prítomných generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TIPOS Oliver Felszeghy, ktorý v samotnom turnaji skončil na 2. mieste.

So skóre 42 ho o dva body predstihol Marián Peciar zo Slovenského zväzu ľadového hokeja. Tretí skončil Sebastián Beliš (38 bodov). Medzi ženami bola najúspešnejšia Martina Fatyková.

Najdlhší odpal medzi ženami mala Eva Jurková, medzi mužmi Branko Michalech. Loptičku najbližšie k jamke na jeden odpal, do vzdialenosti 42 cm, dostal Ivan Šimonič.

Podujatia a športovci
Šport
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV