Športové aktuality
2 min. čítania

Španiel Alcaraz je prvý finalista mužskej dvojhry v Paríži

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži v piatok 2. augusta 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 2. augusta (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V piatkovom semifinále deklasoval v pozícii nasadenej dvojky Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea 6:1 a 6:1.

V súboji o zlato sa stretne s úspešnejším z druhého semifinále, v ktorom proti sebe od 19.00 h nastúpia najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič a Talian Lorenzo Musetti. Finále je na programe v nedeľu popoludní.

"Od začiatku roka bol môj cieľ pokúsiť sa vyhrať zlatú olympijskú medailu a teraz zostáva jeden zápas, aby sa mi to podarilo. Chcem sa vo finále baviť a urobiť si svoju prácu," povedal 21-ročný Alcaraz, najmladší finalista mužskej dvojhry na OH v histórii. V Paríži vyhral v júni na rovnakých dvorcoch grandslamový Roland Garros.

V semifinále jasne dominoval. "Hral som na vysokej úrovni od začiatku do konca. Mám z toho veľmi dobrý pocit," zhodnotil Alcaraz. Je v poradí štvrtý Španiel v olympijskom finále, pred ním to dokázali Jordi Arrese (Barcelona 1992), Sergi Bruguera (Atlanta 1996) a Rafael Nadal (Peking 2008).

tenis - muži - dvojhra semifinále

Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-13) 6:1, 6:1


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque