Šport a olympizmus
2 min. čítania

Nadácia SOŠV prerozdelí 5 000 eur na podporu športových projektov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Foto
Gymnathlon

Ste organizácia, ktorá cez šport a pohyb pomáha, tým ktorí sú odkázaní na Vašu pomoc? Šírite cez šport osvetu a vzájomnú solidaritu? Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci s Klubom fair play SOŠV vám ponúkajú možnosť získať grant v rámci programu Šport je šanca. Neváhajte sa prihlásiť a získajte grant na podporu vašich aktivít. Vlani finančnú podporu získal projekt Gymnathlon.

VIAC INFORMÁCIÍ O GRANTOVOM PROGRAME

Gymnathlon navštívil centrá pre deti a rodinu

Pred rokom sa víťazom grantového programu Šport je šanca stal projekt Gymnathlon – šport pre všetkých. Jeho cieľom je pomôcť deťom a mladým ľuďom, aby si zamilovali šport a pohyb. Každý z tréningov má byť podľa iniciátorov projektu silným emočným zážitkom, počas ktorého deti zabudnú na okolitý svet.

Projekt Gymnathlon navštívil počas februára až júna tohto roku centrá pre deti a rodiny po celom Slovensku, v ktorých pripravil bohatý športový program. Tréneri sa zamerali na všeobecnú športovú prípravu, hry a zábavu. Finančné prostriedky z grantu využil na nákup pomôcok pre športový program.

Celkovo sa do aktivít zapojilo 857 detí z Centier pre deti a rodinu. Deti odchádzali z tréningov veľmi spokojné. Mnohé boli motivované aktívnejšie sa hýbať a športovať.

Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Foto
Gymnathlon

Tohtoročný grantový program Šport je šanca

O grant sa môže uchádzať subjekt s projektom, ktorého zámerom a cieľom je s pomocou športovcov a športových aktivít zvýšiť zapájanie znevýhodnených skupín do športového hnutia, podporovať vzájomnú solidaritu medzi rôznymi skupinami spoločnosti, boj proti dopingu, boj proti všetkým druhom násilia, neznášanlivosti a diskriminácie, podpora sociálneho začlenenia a rovnakých príležitostí v športe alebo prispieť k podpore ochrany a obnovy životného prostredia. Prihlasovať sa je možné do 15. septembra.

PRIHLÁŠKA DO ŠPORT JE ŠANCA

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV