Šport a olympizmus
2 min. čítania

Nadácia SOŠV prerozdelí 5 000 eur na podporu športových projektov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Foto
Gymnathlon

Ste organizácia, ktorá cez šport a pohyb pomáha, tým ktorí sú odkázaní na Vašu pomoc? Šírite cez šport osvetu a vzájomnú solidaritu? Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci s Klubom fair play SOŠV vám ponúkajú možnosť získať grant v rámci programu Šport je šanca. Neváhajte sa prihlásiť a získajte grant na podporu vašich aktivít. Vlani finančnú podporu získal projekt Gymnathlon.

VIAC INFORMÁCIÍ O GRANTOVOM PROGRAME

Gymnathlon navštívil centrá pre deti a rodinu

Pred rokom sa víťazom grantového programu Šport je šanca stal projekt Gymnathlon – šport pre všetkých. Jeho cieľom je pomôcť deťom a mladým ľuďom, aby si zamilovali šport a pohyb. Každý z tréningov má byť podľa iniciátorov projektu silným emočným zážitkom, počas ktorého deti zabudnú na okolitý svet.

Projekt Gymnathlon navštívil počas februára až júna tohto roku centrá pre deti a rodiny po celom Slovensku, v ktorých pripravil bohatý športový program. Tréneri sa zamerali na všeobecnú športovú prípravu, hry a zábavu. Finančné prostriedky z grantu využil na nákup pomôcok pre športový program.

Celkovo sa do aktivít zapojilo 857 detí z Centier pre deti a rodinu. Deti odchádzali z tréningov veľmi spokojné. Mnohé boli motivované aktívnejšie sa hýbať a športovať.

Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Do projektu Gymnathlon sa zapojili stovky detí z Centier pre deti a rodiny.
Foto
Gymnathlon

Tohtoročný grantový program Šport je šanca

O grant sa môže uchádzať subjekt s projektom, ktorého zámerom a cieľom je s pomocou športovcov a športových aktivít zvýšiť zapájanie znevýhodnených skupín do športového hnutia, podporovať vzájomnú solidaritu medzi rôznymi skupinami spoločnosti, boj proti dopingu, boj proti všetkým druhom násilia, neznášanlivosti a diskriminácie, podpora sociálneho začlenenia a rovnakých príležitostí v športe alebo prispieť k podpore ochrany a obnovy životného prostredia. Prihlasovať sa je možné do 15. septembra.

PRIHLÁŠKA DO ŠPORT JE ŠANCA

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva