Športové aktuality
2 min. čítania

Srbi získali zlato vo vzduchovej pištoli miešaných tímov na 10 metrov

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Srbskí strelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec získali na OH v Paríži zlatú medailu vo vzduchovej pištoli miešaných tímov na 10 m v utorok 30. júla 2024. Foto: TASR/AP
Chateauroux 30. júla (TASR) - Srbskí strelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec získali na OH v Paríži zlatú medailu vo vzduchovej pištoli miešaných tímov na 10 m. V dramatickom finále zdolali tureckú dvojicu Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec 16:14. Bronz si vybojovali Manu Bhakerová a Sarabjot Singh z Indie.

Srbi prehrávali v súboji o zlato už 2:8, ale v koncovke ukázali pevnejšie nervy. Arunovičová s Mikecom obsadili v rovnakej disciplíne na predchádzajúcich hrách v Tokiu štvrtú priečku, Mikec bol vtedy strieborný v individuálnej súťaži.

Indovia Bhakerová a Singh vyhrali v dueli o bronz nad juhokórejským párom Ye Jin Oh, Wonho Lee 16:10.

Na snímke zľava srbskí strelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec oslavujú zlatú medailu vo vzduchovej pištoli miešaných tímov na 10 m na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži v utorok 30. júla 2024. Foto: TASR/AP


strelectvo - vzduchová pištol mix 10 m

finále:
Zorana Arunovičová, Damir Mikec (Srb.) - Sevval Ilayda Tarhanová, Yusuf Dikec (Tur.) 16:14

o 3. miesto: Manu Bhakerová, Sarabjot Singh - Ye Jin Oh, Wonho Lee (Kór. rep.) 16:10

ďalšie poradie z kvalifikácie: 5. Li Süe, Čang Po-wen (Čína), 6. Josefin Ederová, Christian Reitz (Nem.), 7. Kim Yeji, Cho Yeongjae (Kór. rep.) 577, 8. Ťiang Žan-sin, Sie Jü (Čína)



Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque