Športové aktuality
2 min. čítania

Strieborný zo 100 m prsia Peaty mal pozitívny test na Covid-19

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Adam Peaty vo finále na 100 metrov prsia na olympijských hrách vo Francúzsku 28. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 29. júla (TASR) - Britský plavec Adam Peaty, strieborný medailista na 100 m prsia na OH v Paríži, mal pozitívny test na Covid-19. Informoval o tom Britský olympijský výbor. Peaty verí, že sa stihne vyliečiť a zúčastní sa v štafetových pretekoch.

Brit bol najväčší favorit prsiarskej stovky, na ktorej triumfoval na predošlých dvoch olympiádach. V roku 2016 vytvoril dodnes platný olympijský rekord a v roku 2019 aj svetový. V nedeľu skončil druhý spoločne s Američanom Nicom Finkom. Zlato získal Talian Nicolo Martinenghi s tesným dvojstotinovým náskokom.

"Adam sa v nedeľu začal cítiť zle. Po pretekoch sa jeho príznaky zhoršili a v ranných hodinách bol testovaný na COVID. Vtedy bol jeho test pozitívny. Dúfame, že sa neskôr vráti do súťažného diania v štafetových disciplínach v plaveckom programe. Ako v každom prípade ochorenia, riadime sa primeraným spôsobom, pričom sa vykonávajú všetky obvyklé preventívne opatrenia s cieľom zachovať zdravie širšej delegácie," uviedol britský výbor podľa DPA.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque