Športové aktuality
2 min. čítania

Swiateková postúpila do semifinále, Collinsová skrečovala

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Nemecká tenistka Angelique Kerberová na olympijských hrách v Paríži 31. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 31. júla (TASR) - Paríž 31. júla (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Svetová i nasadená jednotka viedla vo štvrťfinále nad turnajovou osmičkou Danielle Collinsovú 6:1, 2:6 a 4:1 v treťom sete, keď Američanka skrečovala zo zdravotných dôvodov. Štvornásobná šampiónka Roland Garros sa v boji o finále stretne so šiestou nasadenou Číňankou Čeng Čchin-wen, ktorá vyradila Nemku Angelique Kerberovú 6:7 (4), 6:4, 7:6 (6).

Swiateková prvýkrát v Paríži stratila set, napokon jej k postupu pomohli zdravotné problémy súperky. Collinsová v treťom sete najprv požiadala o lekárske ošetrenie, chvíľu po ňom ešte pokračovala, no vzápätí svoje úsilie vzdala. Po zápase, ktorý sa hral vo veľkej horúčave, priznala, že v dôsledku dehydratácie a vyčerpanosti mala kŕče a bolesti v oblasti brucha. Organizátorov obvinila, že nezabezpečili dostatočné množstvo studených fliaš s vodou. "Nemali zdravie športovcov za prioritu," hnevala sa Collinsová.

Swiateková zažila taktiež krušné chvíle. Po tom, ako ju loptička zasiahla do oblasti brucha, spadla na kolená a lapala po dychu. "Na chvíľu som nemohla dýchať. Trochu to zabolelo. No s adrenalínom, aký máte na kurte, to necítite tak, ako by ste mali," uviedla podľa AP 23-ročná Swiateková, ktorá sa do semifinále olympijského turnaja dostala ako prvá Poľka v histórii. Svoju víťaznú šnúru na antuke natiahla už na 20 zápasov.

Kerberová sa prehrou s Čeng Čchin-wen rozlúčila s kariérou. Už minulý týždeň oznámila, že po olympiáde ukončí aktívnu činnosť. Bývalá svetová jednotka a trojnásobná grandslamová šampiónka bola blízko postupu do semifinále, proti Čeng Čchin-wen vyhrala prvý set, no v treťom neudržala náskok 4:1 a prehrala ho v tajbrejku. Tridsaťšesťročná Nemka sa vrátila v januári do súťažného kolotoča po materskej pauze, ale nedokázala získať späť starú formu.

tenis - ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Čeng Čchin-wen (Čína-6) - Angelique Kerberová (Nem.) 6:7 (4), 6:4, 7:6 (6), Iga Swiateková (Poľ.-1) - Danielle Collinsová (USA-8) 6:1, 2:6, 4:1 - Collinsová skreč


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque