Športové aktuality
2 min. čítania

Tituly idú pre Daudeta a Sakakibarovú

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Zlatý medailista Joris Daudet z Francúzska, vpravo, bronzový medailista Romain Mahieu z Francúzska, v strede, a strieborný medailista Sylvain Andre z Francúzska na olympijských hrách v Paríži 2. augusta 2024. Foto: TASR/AP
Saint-Quentin-en-Yvelines 2. augusta (TASR) - Olympijské mužské preteky BMX racing totálne ovládli domáci bikrosári. Triumfoval Joris Daudet pred krajanmi Sylvainom Andrem a Romainom Mahieuom. V súťaži žien sa zo zisku zlatej medaily tešila Saya Sakakibarová, ktorá zvíťazila vo finále na štadióne v Saint-Quentin-en-Yvelines pred holandskou cyklistkou Manon Veenstrovou a Zoe Claessensovou zo Švajčiarska.

Francúzi dominovali v uplynulých dekádach v BMX racing, na majstrovstvách sveta získali od roku 1982 dokopy 50 zlatých medailí. Na OH však francúzski reprezentanti zaznamenali od debutu tohto športu na OH v Pekingu 2008 iba dve medaily, pričom obe získali bikrosárky. V piatok pred zrakmi francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona sa však domáci dočkali, keď Daudet s Andrem a Mahieuom ako prví vybehli zo štartovacej rampy a udržali si vedenie až do konca pretekov. Spomedzi nefrancúzskych cyklistov bol vo finále najlepší štvrtý Cedric Buttizo Švajčiarska.

Austrálska bikrosárka Saya Sakakibarová na olympijských hrách v Paríži 2. augusta 2024. Foto: TASR/AP


cyklistika BMX Racing

finále

muži: 1. Joris Daudet, 2. Sylvain Andre, 3. Romain Mahieu (všetci Fr.), 4. Cedric Butti (Švaj.), 5. Cameron Wood (USA), 6. Mateo Carmona Garcia (Kol.), 7. Simon Marquart (Švaj.), 8. Izaac Kennedy (Austr.)

ženy: 1. Saya Sakakibarová (Austr.), 2. Manon Veenstrová (Hol.), 3. Zoé Claessensová (Švaj.), 4. Laura Smuldersová (Hol.), 5. Molly Simpsonová (Kan.), 6. Alise Willoughbyová (USA), 7. Axelle Étienneová (Fr.), 8. Bethany Shrieverová (V.Brit.)



Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque