Športové aktuality
2 min. čítania

Trénera Reidera vylúčili z hier pre sexuálne nevhodné správanie

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na archívnej snímke Rana Reider. Foto: TASR/AP
Paríž 6. augusta (TASR) - Americký atletický tréner Rana Reider musel opustiť prebiehajúce OH v Paríži. Kanadský olympijský výbor (COC) mu odobral akreditáciu v dôsledku sexuálne nevhodného správania.

Reider je koučom olympijských víťazov z Tokia Kanaďana Andreho De Grasseho (beh na 200 m) a Taliana Marcella Jacobsa (beh na 100 m). V minulosti ho vyšetrovala americká nezisková organizácia na ochranu obetí sexuálneho násilia U.S. Center for SafeSport. Tá naňho uvalila ročnú podmienku, ktorá sa skončila v máji. Päťdesiatštyročný Raider na olympiádu odcestoval pod záštitou COC vďaka jeho spolupráci s De Grassem.

"Rozhodnutie poskytnúť mu akreditáciu bolo založené na pochopení, že jeho podmienka sa skončila v máji tohto roku, že nemal žiadne ďalšie suspendácie či sankcie a že spĺňal naše požiadavky. V nedeľu 4. augusta sme sa dozvedeli nové informácie o tom, či je vhodné, aby v Paríži zostal akreditovaný ako člen kanadského tímu," citovala z vyhlásenia COC agentúra AP.

De Grasse aj Jacobs tak budú v Paríži pokračovať bez svojho trénera. Kanaďana čakalo v utorok večer semifinále dvestovky, obaja bežci mali so svojimi krajanmi štartovať aj v štafete na 4x100 m.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque