Športové aktuality
2 min. čítania

Triatlonisti Belgicka odstúpili pre chorobu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Austrálčanka Natalie Van Coevordenová (15), Belgičanka Claire Michelová (5) a Jekaterina Šabalinová z Kazachstanu (32) súťažia v plaveckej časti individuálnej súťaže žien v triatlone na Letných olympijských hrách 2024 v stredu 31. júla 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Triatlonisti Belgicka sa nepredstavia v miešanej štafete na OH 2024 pre chorobu jednej z členiek tímu Claire Michelová. Informoval o tom Belgický olympijský výbor, ktorý nekonkretizoval, o akú chorobu ide. Podľa agentúry AP môže ísť o ochorenie súvisiace s nízkou kvalitou vody v rieke Seina, ktorá bude dejisko plaveckej časti štafety.

"Žiaľ, je chorá a musí zo súťaže odstúpiť," uviedol Belgický olympijský výbor. Tridsaťpäťročná Michelová má na konte bronz z miešanej štafety na ME 2018 a striebro z MS 2013 v kategórii elite.

Okolo uskutočnenia pretekov v triatlone panuje neistota, Hlavným problémom je znižujúca sa kvalitu vody v rieke Seina. V pondelok ráno sa mali uskutočniť preteky miešaných družstiev, ale tie sa pravdepodobne presunú po tom, čo silný dážď spôsobil zvýšený výskyt baktérií vo vode.

Preteky mužov sa presunuli z utorka na stredu, pričom športovci nemôžu trénovať v rieke až do dňa pretekov. V rovnaký deň je na programe aj súťaž žien. Z rovnakého dôvodu sa neuskutočnili ani tréningy v nedeľu či pondelok.

Francúzsko v priebehu rokov vynaložilo obrovské úsilie na zlepšenie kvality vody v Seine a do projektu investovalo približne 1,5 miliardy eur.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque