Športové aktuality
2 min. čítania

USA sa odvolá proti verdiktu, ktorý odobral bronz Chilesovej

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke americká gymnastka Jordan Chilesová. Foto: TASR/AP
Paríž 11. augusta (TASR) - Americkí olympijskí predstavitelia sa odvolajú proti rozhodnutiu, ktoré viedlo k tomu, že americká gymnastka Jordan Chilesová musí vrátiť bronzovú medailu z OH v Paríži, ktorú pôvodne získala vo finále prostných.

Športový arbitrážny súd (CAS) v sobotu vyhovel odvolaniu Any Barbosuovej. Reprezentantku Rumunska pôvodne zaradili rozhodcovia na tretie miesto, ale po proteste trénerky amerického tímu Cecile Landiovej a pridaní 0,1 bodu Chilesovej sa poradie zmenilo a Američanka poskočila na bronzový post. Podľa CAS však Landiovej výzva prišla štyri sekundy po limite jednej minúty, ktorý má v pravidlách ukotvená Medzinárodná gymnastická federácia (FIG). CAS preto vyzval FIG, aby platilo pôvodné poradie a medaily udelili v súlade s uvedeným rozhodnutím.

FIG uviedla, že bude rešpektovať rozhodnutie súdu, ktoré v nedeľu potvrdil aj Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

"Pevne veríme, že Jordan právom získala bronzovú medailu. V počiatočnom hodnotení Medzinárodnej gymnastickej federácie (FIG) aj pri následnom odvolacom procese CAS sa vyskytli chyby, ktoré je potrebné riešiť. Olympijský a paralympijský výbor USA pri odvolacom procese nedostal dostatočný čas ani upozornenie na účinné napadnutie rozhodnutia," uviedol Olympijský a paralympijský výbor USA (USOPC). Informovala agentúra AP.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque