Športové aktuality
2 min. čítania

Na otvorení Európskych hier so slovenskou vlajkou Balážová a Duchoň

ĽUBOMÍR SOUČEK, Krakov
Vlajku SR ponesú na otvorení Európskych hier 2023 stolná tenistka Barbora Balážová a lukostrelec Miroslav Duchoň.
Foto
SOŠV

Na štadióne Henryka Reymana v Krakove v stredu 21. júna večer slávnostne otvoria III. európske hry. Zúčastní sa na nich približne sedemtisíc športovcov zo 48 krajín (bez Ruska a Bieloruska, ktoré nedostali pozvanie). Slovensko bude reprezentovať 144 športovcov. Našu štátnu vlajku na otváracom ceremoniáli ponesú stolná tenistka Barbora Balážová a lukostrelec Miroslav Duchoň.

Už v utorok popoludní, teda deň pred oficiálnym otvorením hier, v Chorzówe začalo svoje zápolenie naše družstvo atlétov v II. divízii Európskej ligy. O účinkovaní našich atlétov počas ich úvodného súťažného dňa budeme informovať v samostatnom texte. Ich druhý súťažný deň bude v stredu.

Keďže Európske hry 2023 v Krakove-Malopoľsku sa uskutočnia na 11 miestach, z ktorých niektoré sú poriadne vzdialené od centra hier, a navyše športovci môžu prísť len dva dni pred svojou suťažou, na otváracom ceremoniáli sa zúčastní len zlomok členov našej výpravy.

Pohľad na ubytovací komplex slovenských športovcov na EH 2023 v Krakove.
Pohľad na ubytovací komplex slovenských športovcov na EH 2023 v Krakove.
Foto
SOŠV/ĽUBOMÍR SOUČEK

Priamo v Krakove, kde v pavilóne DS17 Arkadia študentského mestečka (na snímke) sídli najväčšia časť slovenskej výpravy, sa už ubytovali naši reprezentanti v rýchlostnej kanoistike, športovom lezení, cyklistike BMX a v lukostreľbe. Okrem nich na ceremoniáli budú aj naši športovci zo stolného tenisu a umeleckého plávania, ktorí pricestujú v stredu.

Strelci, ktorých súťaže budú až 272 km od Krakova vo Wroclawe, sa vzhľadom na veľkú vzdialenosť na ceremoniáli nezúčastnia.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva