Športové aktuality
3 min. čítania

V nedeľu 20. júla sa vo Vysokých Tatrách začne štvrtý ročník Medzinárodného olympijského tábora mládeže, na ktorom budú účastníci z 5 krajín

Mojmír Gaško
Spoločná fotografia účastníkov tábora v roku 2013 pri Rainerovej útulni.
Foto
JURAJ BOBULA

Bratislava 18. júl – V Grandhoteli Bellevue v Hornom Smokovci a vo Vysokých Tatrách sa od 20. do 26. júla uskutoční v poradí už štvrtý ročník Medzinárodného olympijského tábora mládeže. Podujatie nadviaže na predošlé tri ročníky, ktoré sa uskutočnili v roku 2010 v Piešťanoch, 2011 v Liptovskom Mikuláši a 2013 taktiež vo Vysokých Tatrách.

Tábor organizuje Slovenský olympijský výbor (SOV), v spolupráci so Slovenskou olympijskou akadémiou, Klubom fair play SOV, environmentálnou komisiou SOV a s Olympijským klubom Vysoké Tatry. Tábor finančne podporili Olympijská solidarita MOV, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športuSlovenská olympijská marketingová, a.s.

V tábore sa budú môcť mladí účastníci zoznámiť nielen s rovesníkmi zo Slovenska, ale zo susedných krajín. Svoju účasť prisľúbili družstvá z Poľska, Maďarska, Českej republiky a z Ukrajiny. Dovedna sa na týždňovej akcii zúčastní 35 detí.

O bohatý program sa budú starať animátorky i zamestnanci SOV. Počas siedmich dní si deti budú môcť zoznámiť s mnohými športovými aktivitami, ako sú severská chôdza, sánkarský trenažér, či bedminton. Vyskúšať si budú môcť aj splav na pltiach. Súčasťou tábora bude aj vzdelávanie mladých účastníkov o férovosti v športe i živote, o čo sa postará Klub fair play SOV so svojimi aktivitami.

Všetci prítomní sa môžu tešiť aj na mimoriadne bohaté zastúpenie svojich športových vzorov. O svoje zážitky a skúsenosti sa prídu podeliť viacerí slovenskí športovci. Účasť prisľúbili olympionici, biatlonista Pavol Hurajt, zjazdoví lyžiari Jana GantnerováAdamom Žampom a sánkari Marek Solčanský, Jozef Petrulák, aj účastník I. zimných olympijských hier mládeže v Innsbrucku Patrik Tomaško. Do Vysokých Tatier príde aj ďalšia olympionička, bedmintonistka Monika Fašungová, ktorá bude už o niekoľko dní neskôr plniť funkciu ambasádorky na blížiacich sa II. olympijských hrách mládeže v čínskom Nankingu.

Medzinárodný olympijský tábor mládeže je jeden z mnohých projektov SOV na podporu šírenia olympizmu medzi ľuďmi v každom veku. Medzi ďalšie takéto projekty patria:
Olympijské festivaly Slovenska
Olympijský odznak všestrannosti
Olympijské súťaže
Olympijský deň
Vykročte za zdravím
Environmentálne aktivity
Dotkni sa hviezd

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque