Šport a olympizmus
2 min. čítania

V Nitre odhalili pamätné tabule bronzovým hokejistom z Pekingu

Na Základnej škole Nábrežie mládeže 5 v Nitre to v pondelok 24. júna žilo športom. Slávnostne tu odhalili pamätné tabule pre bronzových olympijských medailistov z Pekingu 2022 – hokejistov Branislava Konráda a Michala Krištofa. Školáci si zároveň pripomenuli oslavy Olympijského dňa športovým podujatím. 

Nitrianska škola, ktorá je známa svojou dlhodobou tradíciou výchovy úspešných športovcov, privítala na ceremoniáli  významných športových hostí. Medzi nimi nechýbal čestný člen SOŠV a predseda Združenia olympijských klubov SR Vladimír Miller, športová strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, atlétka Ema Zapletalová, ako aj predseda Olympijského klubu Nitra Miroslav Mlynek a podpredseda Pavol Peciar.

Tabule pre bývalých žiakov Branislava Konráda a Michala Krištofa sú umiestnené vedľa už existujúcich tabúľ, ktoré pripomínajú úspechy chodca Mateja Tótha a trapistky Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorí tiež prešli touto školou a stali sa olympijskými víťazmi.

Slávnostnú udalosť využil Vladimír Miller aj na odovzdanie bronzového odznaku SOŠV pre Pavla Peciara za dlhodobú prácu a prínos pre rozvoj olympijského a športového hnutia.

Po slávnostnom odhalení tabúľ nasledoval v priestoroch základnej školy olympijský deň pre žiakov. Deti mali možnosť vyskúšať si rôzne športové disciplíny a priblížiť si atmosféru skutočných olympijských hier.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner