Športové aktuality
2 min. čítania

V Paríži evakuovali Eiffelovu vežu, liezol na ňu neznámy muž

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Polícia evakuuje oblasť okolo Eiffelovej veže po tom, ako muža videli liezť na historickú pamiatku počas letných olympijských hier v roku 2024 v nedeľu 11. augusta 2024 v Paríži vo Francúzsku. Foto: TASR/AP
Paríž 11. augusta (TASR) - Francúzske bezpečnostné zložky evakuovali Eiffelovu vežu a jej okolie po tom, ako niekoľko hodín pred nedeľňajším záverečným ceremoniálom olympijských hier videli liezť muža na parížsku dominantu.

Incident sa odohral v nedeľu poobede. Zatiaľ nie je jasné, kde neznámy muž začal svoj výstup, ale videli ho nad olympijskými kruhmi tesne nad prvou vyhliadkovou plošinou 330 metrov vysokej pamiatky. Polícia vyprevadila návštevníkov z okolia veže približne o 15.00 h. Niekoľkým ľuďom, ktorí zostali na druhom poschodí, bolo umožnené odísť asi o 30 minút neskôr.

Záverečný ceremoniál bol na programe od 21.00 h na štadióne Stade de France vo štvrti Saint-Denis ďaleko od Eiffelovej veže. V nedeľu dozeralo na bezpečnosť v Paríži približne 30.000 policajtov a francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin uviedol, že 3000 príslušníkov bezpečnostných zložiek bude v okolí štadióna. Informovala agentúra AP.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque