Športové aktuality
3 min. čítania

V Šahách usporiada Olympijský klub Alojza Szokolyiho miestny OFDMS 25. mája pre deti od základných až po stredné školy

Ladislav Gáspár

   ŠAHY (gás) - V Šahách usporiada tamojší Olympijský klub Alojza Szokolyiho v spolupráci s mestom Šahy miestny Olympijský festival detí a mládeže Slovenska (OFDMS) v stredu 25. mája pre deti od základných až po stredné školy. Miestny OFDMS sa uskutoční v areáli futbalového štadióna v Šahách a začne sa už o 9. hodine. Po prvom podujatí priamo v Šahách budú prebiehať Olympijské festivaly detí a mládeže Slovenska v ďalších obciach a mestách regiónu.

   Účastníci v štyroch vekových kategóriách (deti materských škôl – Olympiáda hviezdičiek, žiaci 1. – 4. ročníka ZŠ – Olympiáda nádejí, žiaci 5. – 8. ročníka ZŠ – Kalokagatia a študenti stredných škôl – Gaudeamus Igitur) budú v Šahách súťažiť v disciplínach ako beh na 30, 40, 60 a 400 metrov, hod tenisovou loptičkou, hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky z miesta, skok do diaľky z rozbehu, člnkový beh, ďalej v minifutbale chlapcov a dievčat, aj v streľbe na basketbalový kôš podľa jednotlivých kategórií. Športové súťaže budú doplnené sprievodným programom.

   Na OFDMS v Šahách prihlásilo svojich žiakov a študentov dovedna trinásť škôl z mesta, ale na podujatí sa zúčastnia aj žiaci základnej školy z družobného mesta Vác v Maďarsku.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque