Šport a olympizmus
3 min. čítania

Vanesa Hocková po návrate z prvých OH: Zo Chateauroux si priniesla vzácny suvenír

Vanesa Hocková.
Foto
SOŠV - Samuel Galica

Olympijské leto na Kuchajde sa už blíži ku koncu a posledný týždeň Olympijského festivalu je v plnom prúde. Skutočnú olympijskú atmosféru priniesli priamo z Paríža aj olympionici, ktorí sa stretli s fanúšikmi v TIPOS zóne a okrem autogramov rozdávali aj úsmevy na fotografie s návštevníkmi.

Viac o festivale 

Medzi nimi bola aj strelkyňa Vanesa Hocková, ktorá si počas olympijskej premiéry vystrieľala v skeete žien štvrté miesto. Cestou z letiska prezradila, aké mala v Chateauroux (kde mali športoví strelci svoje súťaže) podmienky a čo ju prekvapilo.

„Strelnica bola pripravená perfektne, vybudovali tam aj tribúny pre divákov, čo bežne na pretekoch nemáme. Takže to bola pre mňa novinka. Strieľalo sa mi tam fakt super, čo bolo vidieť aj na výsledku,“ povedala o viac ako 200 km vzdiaľenom dejisku streleckých súťaží.

A hoci na divákov počas pretekov nebola zvyknutá, nakoniec si to užívala. „Trošku som sa toho bála. No na strelnici som bola deň pred mojim štartom, na pretekoch mužov. Tam som to videla prvý krát. Po každom výstrele, po každom zásahu ľudia tlieskali, čo sa vôbec nestáva na svetových pohároch, kde musí byť úplné ticho. Trochu som sa zľakla. No na pretekoch som bola príjemne prekvapená, keď mi zatlieskali po tom, ako som sa trafila. Potom som sa do toho vložila a začala som si to užívať,“ prezradila.

Olympijský festival prinášajú exkluzívny partner TIPOS, generálni partneri 4F a VEOLIA, hlavní partneri ALLIANZ, SEPS - Slovenská elektrizačná prenosová sústava, partneri KAUFLAND, STRABAG s.r.o., SAMSUNG a ACROSS.

Síce mala cenný kov na dosah, štvrté miesto vníma ako obrovskú motiváciu do jej ďalšej kariéry. „To, že som sa dostala do finále, je pre mňa nesmierna motivácia. Naozaj som sa na to pripravovala strašne dlho, spravila som maximum a strieľala som najlepšie, ako som mohla. Ďalšie roky sa budem snažiť získať miestenku a pripravovať sa na Los Angeles a dostať sa aspoň o jednu priečku vyššie,“ prezradila.

Cenný suvenír

Na olympijských hrách podľahla aj tradícii výmeny olympijských odznakov z rôznych krajín, na jeden z nich je ale špeciálne hrdá. „Bežne na pretekoch to nerobím, no teraz som však tomu podľahla aj ja. Mám odznak z Aruby od strelkyne z Peru. Myslím, že je to veľmi vzácne, lebo z Aruby išlo na olympijské hry iba päť ľudí a mne sa ho podarilo získať,“ pochválila sa Vanesa.

Olympijský festival vám prináša exkluzívny partner TIPOS.
Podujatia a športovci
Šport
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque