Športové aktuality
2 min. čítania

Volejbalistky Talianska na ceste za zlatom prehrali len jediný set

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Hráčky Talianska oslavujú víťazstvo v zápase o zlatú medailu vo volejbale žien medzi Spojenými štátmi a Talianskom na Letných olympijských hrách 2024, ktoré sa budú konať v nedeľu 11. augusta 2024 vo francúzskom Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 11. augusta (TASR) - Talianske volejbalistky získali na OH v Paríži zlaté medaily. V nedeľňajšom finále zvíťazili nad obhajkyňami prvenstva z USA 3:0 a tešia sa z prvého cenného kovu v histórii. Ich najlepším výsledkom na OH bolo trikrát 5. miesto (OH 2004, 2008, 2012).

Bronz patrí Brazílčankám, ktoré zdolali Turecko 3:1 na sety. Bronz si reprezentantky juhoamerickej veľmoci vybojovali pod piatimi kruhmi tretíkrát v histórii, na konte majú aj striebro z predošlých hier v Tokiu a dvakrát sa radovali zo zlata (2008, 2012).

Turecko pri svojej finálovej premiére mohlo zdramatizovať duel v druhom dejstve, keď malo za stavu 24:23 setbal, ale skúsenejšie Brazílčanky zvládli koncovku. V treťom sete už Turkyniam záver vyšiel a udržali sa v boji o bronz. Štvrtá časť však jasne patrila Brazílii a po víťazstve 25:15 sa Juhoameričanky radovali z cenného kovu.

Talianky vzali opraty finálového zápasu od začiatku do svojich rúk. Rýchlo si vypracovali náskok 6:1 a prvý set napokon vyhrali na 18. V druhom dejstve síce prehrávali 1:3, ale vyrovnali na 4:4 a odvtedy už súperky nepustili do vedenia. Talianky dominovali na sieti a aj tretí set sa odohrával v ich réžii. Mečbal premenili po 73 minútach.

Talianky vyhrali v Paríži všetkých šesť zápasov. Na ceste za zlatom prehrali jediný set a to hneď v úvodnom vystúpení v základnej skupine proti Dominikánskej republike.

volejbal - ženy:

finále:

USA - Taliansko 0:3 (-18, -20, -17)

73 minút. Rozhodovali: Collados (Fr.), Maroszek (Poľ.)

zápas o 3. miesto:

Brazília - Turecko 3:1 (21, 25, -22, 15)

konečné poradie: 1. Taliansko, 2. USA, 3. Brazília, 4. Turecko, 5. Čína, 6. Poľsko, 7. Srbsko, 8. Dominikánska republika, 9. Japonsko, 10. Holandsko, 11. Francúzsko, 12. Keňa


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque