Športové aktuality
2 min. čítania

Wangovi žreb neprial, čaká ho nasadená jednotka

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná snímka. Foto: TASR
Bratislava 25. júla (TASR) - Jediný slovenský stolnotenisový zástupca na olympiáde v Paríži Wang Jang nemal šťastie na žreb. V 1. kole ho čaká najvyššie nasadený Číňan Wang Čchu-čchin.

Slovenský reprezentant je už spoločne s trénerom Szilárdom Csöllem v dejisku olympijských hier v Paríži, kam dvojica odcestovala v utorok ráno. Dvadsaťdeväťročný čínsky rodák bol pred odchodom spred Národného stolnotenisového centra v Bratislave pozitívne naladený. „Cítim sa v pohode," uviedol Wang podľa Slovenského stolnotenisového zväzu. Dobrá nálada mu vydržala do stredajšieho neskorého popoludnia, výsledok žrebu singlovej súťaže ho rozhodne nepotešil. "Mám veľkú smolu, ale budem bojovať," uviedol v reakcii na súpera v 1. kole dvojhry mužov, ktorým bude hlavný favorit turnaja a najvyššie nasadený hráč Wang Čchu-čchin z Číny. Zatiaľ ešte nie je známe, kedy príde na rad tento súboj z vrchnej časti "pavúka". Môže to byť v sobotu, nedeľu alebo v pondelok.

Wang, ktorý záverečnú prípravu absolvoval v Stockerau a Budapešti, cestoval do francúzskej metropoly s tým, že si chce zlepšiť umiestnenie z doterajších dvoch účastí na podujatiach pod piatimi kruhmi. V Riu de Janeiro 2016 skončil 33. a v Tokiu 2020 sedemnásty. Pre nášho reprezentanta by to v praxi znamenalo prienik aspoň do osemfinále. "Taký je plán. Veľa bude závisieť od žrebu," poznamenal Csölle, keď ešte netušil, že jeho zverenec dostane takpovediac najsilnejšieho možného súpera. "Boli tam aj oveľa prijateľnejší súperi, cez ktorých by sa dalo prejsť jedno - dve kolá až do najlepšej šestnástky. Teraz nemá čo stratiť, je to 1. kolo a veľký tlak bude aj na Číňanovi," doplnil reprezentačný kouč

Slovenský reprezentant si v stredu prvýkrát zatrénoval v dejisku OH. "Vyskúšal si hlavnú halu i tréningovú," dodal Csölle, ktorý so svojím zverencom okúsil aj dopravnú tortúru, keď cesta z tréningu na ubytovanie im trvala o viac hodinu dlhšie, ako by to malo byť podľa rozpisu.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque