Športové aktuality
4 min. čítania

Z aktivít Olympijského klubu Prievidza, ktorý bilancoval minulý rok a zorganizoval Deň otvorených dverí

OK Prievidza

PRIEVIDZA (okp) – Na začiatku februára Olympijský klub Prievidza v spolupráci s mestami Prievidza, Handlová, Nováky, Bojnice zorganizoval už po 21. raz vyhlásenie najúspešnejších športovcov, trénerov, kolektívov, funkcionárov mesta Prievidza a regiónu horná Nitra za rok 2011. Na podujatí sa zúčastnilo 160 pozvaných hostí.

Olympijský klub ocenil 40 športovcov z radov dorastu, juniorov a dospelých. Najúspešnejším regionálnym športovcom sa stala Lucia Mištinová z Klubu rýchlostnej kanoistiky Nováky - reprezentantka Slovenska do 23 rokov. Zároveň bolo ocenených aj osem funkcionárov aktívne činných v telovýchove a športe. V rámci podujatia si Cenu fair play za celoživotné pôsobenie prevzal dlhoročný tréner basketbalu Ján Pavlák.
Na slávnostnom podujatí sa zúčastnili viacerí olympionici z regiónu Hornej Nitry - vodnopólový reprezentant Slovenska a držiteľ Mokrej lopty za rok 2011 Peter Nižný, reprezentantka SR v rýchlostnej kanoistike Ivana Kmeťová a bývalá hádzanárska reprezentantka ČSSR Marta Pernišová-Pösová, ako aj niekdajší reprezentačný tréner ČSSR v zápasení voľným štýlom Mikuláš Timko. Na fotografii v popredí čestní členovia OK Prievidza - Ivana Kmeťová, Marta Pernišová-Pösová a oproti nim Peter Nižný a Mikuláš Timko.

alt

Olympijský klub Prievidza ako už tradične nedávno zorganizoval Deň otvorených dverí v SOŠ polytechnickej v Prievidzi. Podujatie je každoročne zamerané na históriu a súčasnosť olympijského hnutia. Starajú sa o školskí pedagógovia Karol Drozd a Anton Špeťko, ktorí sú aj členmi OK Prievidza. Na podujatí sa zúčastnilo 231 žiakov.
Ústrednú tému Dňa otvorených dverí pripomínala celá výzdoba, čo ilustruje aj fotografia. Na chodbách a v ďalších priestoroch školy boli vystavené fotografie olympionikov, plagáty antických a novovekých OH, publikácie o olympijskom dianí, dresy olympionikov, medaily a iné suveníry. Súčasťou otvorených dverí bola aj prednáška o olympizme. V rámci podujatia sa uskutočnili aj majstrovstvá okresu chlapcov stredných škôl vo volejbale. Víťazom sa stalo družstvo domácej SOŠ polytechnickej.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque