ZDRAVENSKO: Raňajky s Barborou Mokošovou
Máme pre vás novú časť zdravého seriálu Zdravensko, v ktorom odborník na výživu a pohyb Michal Páleník vymýšľa fantastické raňajkové recepty a naši športovci vám ukážu, ako na to.
Chcete naštartovať svoj deň správne a zdravo? Ako si pripraviť chutnú bryndzovú nátierku vám ukáže naša čerstvo bronzová medailistka z majstrovstiev Európy - gymnastka Barbora Mokošová. Ak máte chuť, môžete si raňajky pripraviť podľa receptu od Michala Páleníka.
Bryndzová nátierka so zeleninou a pečivom
Čas: 10 min
Ingrediencie: 60 g bryndza 2 x kus rožok grahamový (84 g) 4 PL jogurt biely (min. 1,5 %, max. 1,8 % tuku)(80 g) ½ x kus (40 cm) jarná cibuľka (22 g) ½ miska objem (300 ml) ľadový šalát (40 g)
Ďalšie ingrediencie: zeleninová soľ, mletej červená paprika (ak na prísady nie ste alergický)
Postup prípravy: Bryndzu rozšľahajte spolu s jogurtom, smotanou. Pridajte nakrájanú cibuľku (pažítku) a štipku mletej červenej papriky. Hotovú nátierku rovnomerne rozotrite na pečivo a konzumujte spolu so zeleninou. Môžete si pripraviť väčšie množstvo nátierky a konzumovať ju napríklad nasledujúci deň (stačí rovnomerne prenásobiť množstvo jednotlivých ingrediencií v nátierke), pričom použijete vždy len pre vás odporúčané množstvo.
Nestačilo vám a máte chuť na ďalší recept? Nechajte to na nášho strieborného medailistu z olympijských hier v Riu 2016 vo vodnom slalome Matej Beňuša. Ten ukuchtil zdravú cviklovú nátierku s tvarohom. Naša špičková strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková zasa na raňajky pripravila netradičné jahodové guacamole.
Ďakujeme nášmu hlavnému partnerovi Billa Slovensko za čerstvé ingrediencie a Nový Ružinov za skvelé priestory kuchyne.