Športové aktuality
3 min. čítania

Zlato pre golfistu Schefflera, o jeden úder zdolal Fleetwooda

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Scottie Scheffler zo Spojených štátov sa pozerá na svojho caddieho po dokončení kola na 18. greene počas finálového kola mužského golfu na Letných olympijských hrách 2024 v nedeľu 4. augusta 2024 v Le Golf National v Saint-Quentin-en-Yvelines vo Francúzsku. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Americký golfista Scottie Scheffler získal zlatú medailu na olympijskom turnaji v Paríži. V záverečnom 4. kole zahral ihrisko na 62 úderov a triumfoval s celkovým skóre 19 pod par (265/-19), čím vytvoril olympijský rekord. Líder svetového rebríčka zvíťazil s náskokom jedného úderu pred Angličanom Tommym Fleetwoodom (266/-18), bronz putuje do Japonska zásluhou Hidekiho Macujamu (267/-17).

Dvadsaťosemročný Scheffler vo svojej premiére pod piatimi kruhmi predviedol v záverečnom kole výkon 62, čím vyrovnal rekord ihriska Le Golf National v Guyancourte. Na čele sa najprv usadil Španiel Jon Rahm, no po nevydarenej koncovke sa prepadol až na piatu priečku. Domáci Victor Perez potešil publikum skvelým výkonom 63 vo 4. kole, keď na piatich jamkách za sebou zahral štyrikrát birdie a raz eagle. Musel sa však napokon uspokojiť s nepopulárnym 4. miestom.

Scheffler strácal po sobote na prvé miesto štyri údery, do vedenia sa prvýkrát dostal po sérii štyroch birdie, keď na 17. jamke premenil putt z viac než 5 metrov. Na záverečnej osemnástej zahral par a čakalo sa na odpoveď Fleetwooda. Angličan však na 17. jamke zaváhal, nevyšiel mu chip a zaostával o jeden úder. Na 18. jamke už nedokázal kontrovať a Scheffler tak mohol oslavovať zisk zlata a celkovo siedmy triumf v sezóne. Pri odovzdávaní medaily sa nevyhol slzám. "Neviem tento úspech s niečím porovnať, chcem si tento moment iba užiť. Som hrdý, že som mohol reprezentovať moju krajinu a som veľmi pyšný na to, že si do USA odnášam medailu," povedal pre NBC Olympics.

Obhajca titulu z Tokia Xander Schauffele, ktorý pred tromi rokmi zvíťazil pred strieborným slovenským reprezentantom Rorym Sabbatinim, viedol pred posledným kolom spoločne s Rahmom, no napokon skončil až na 9. mieste (272/-12).


golf - muži, konečné poradie po 4. kole:

1. Scottie Scheffler (USA) 265/-19, 2. Tommy Fleetwood (Angl.) 266/-18, 3. Hideki Macujama (Jap.) 267/-17, 4. Victor Perez (Fr.) 268/-16, 5. Rory McIlroy (Ír.) a Jon Rahm (Šp.) obaja 269/-15, 7. Nicolai Höjgaard (Dán.) 270/-14, 8. Kim Tom (Kór.rep.) 271/-13, 9. Joaquin Niemann (Čile), Corey Conners (Kan.), Jason Day (Austr.), Thomas Detry (Belg.) a Xander Schauffele (USA) všetci 272/-12


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque