Športové aktuality
3 min. čítania

Zo septembrových aktivít Olympijského klubu Košice

Marián Kafka
alt

KOŠICE (kaf) – V priebehu septembra realizoval Olympijský klub (OK) Košice viacero aktivít. Dňa 24. septembra usporiadalo OZ JOKA Poprad v spolupráci s OK Košice už 6. ročník súťaže v kopaní jedenástok o cenu Antona Švajlena, tentoraz pre kategóriu starších a mladších žiakov. Účastníci sa pred zápolením na besede mohli pozhovárať so samotným Antonom Švajlenom (na snímke Mariána Kafku). Predseda OK Košice bol za mladších čias známy nielen ako výborný futbalový brankár, ale aj ako úspešný realizátor pokutových kopov.

Dňa 30. septembra usporiadal OK Košice v spolupráci zo ZŠ Košice na Družicovej ulici 1. ročník Memoriálu Jána Margitu v štafetovom behu žiackych družstiev na 1 000 m. V areáli zmienenej základnej školy súťažilo 9 družstiev žiačok a žiakov. Víťazom sa stalo družstvo ZŠ Košice Družicová 4 pred ZŠ Košice Požiarnicka a ZŠ Košice-Šaca Mladežnícka. Ján Margita bol zakladajúci člen Olympijského klubu Košice, dlhoročný predseda organizačného výboru Medzinárodného maratónu mieru a významný atletický funkcionár. Ocenenia pre najlepšie družstvá okrem hostí z OK Košice odovzdával jeho syn Ján Margita ml., známy košický športový funkcionár.

Predstavitelia OK Košice Anton ŠvajlenMarián Kafka sa 19. septembra zúčastnili na kontaktnom stretnutí s vedením mesta Michalovce, na ktorom preberali možnosť ustanovenia Olympijského klubu Michalovce. A. Švajlen na rokovaní predložil podklady potrebné na ustanovenie klubu.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque